Hirdetés

Wrath of the Lich King

|

Minden idők legkeményebb számítógépes rosszfiúja, a szőke hercegből apa és királygyilkossá vált Arthas teszi végre két és fél év után tiszteletét a World of Warcraft második kiegészítőjében, a Wrath of the Lich King-ben. A játék remek hangulatú intróját nemrég mutatták be a Blizzconon és már az első információk is kiszivárogtak róla.

Hirdetés

„Miután megnyílt a Dark Portal és felizzott a háború, hogy megállítsák Burning Crusade-et világpusztító menetelését, Azeroth hősei megfeledkeztek Norhtrend dermesztő jégmezőiről, és azokról a rettenetes ősi erőkről, amelyek itt nyugszanak. Pedig a megbukott Nerubian királyság és romlott uralkodói nem feledkeztek meg Azeroth-ról…” Ezt olvashatjuk a második WoW kiegészítő első bescannelt papírjáról. Azonban az igazi meglepetés még hátra van. Arthas visszatért…

 

wotlk_7_k.jpg
wotlk_8_k.jpg

 

Arthas, ártasz?

Az egykori szőke herceg, halállovag, majd végül Lich King nem kevesebbre törekszik, minthogy kiirtson minden életet egész Azeroth-on, ám nem számolt azokkal a WoW előfizetőkkel, akik mindent megtesznek majd, hogy megakadályozzák, hiszen nem akar mindenki undead karaktert indítani…

„Arthas élőhalott seregei hullámokban akarják elárasztani Azeroth földjét és csak a legkeményebb hősök élik majd túl Northrend fagyott északi földjeit.” Ez a játék nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy csak 68-as szinten tudjuk majd betenni a lábunkat Norhtrendre.

 

wotlk_1_k.jpg
wotlk_2_k.jpg

 

Nem csak a nyolcvanasoké lesz a világ? De bizony, de…

Ó igen, ez bizony azt is jelenti, hogy a maximális szint is kitolódott – korábbi pletykákkal ellentétben nem 75-re, hanem 80-ra, ahogy az logikus is volt. Ez természetesen új megtanulható varázslatokat, képességeket, talenteket jelent a derék játékos számára.

Lehet tehát megint grindolni a szinteket - ennek lehet örülni, vagy szomorkodni miatta, de ez már ténykérdés. Akik viszont kicsit már változtatni szeretnének a karakterükön, azokat örömmel tölti majd el, hogy kedvenc hősük hajviseletét is megváltoztathatják majd, sőt, új táncokat is megtaníthatnak neki.

wotlk_3_k.jpg
wotlk_4_k.jpg

 

„Apa, én is Arthas akarok lenni!” - „Fiam, teszed le azt a kést!”

Azt hiszem, minden WoW játékos fejében megfordult már a gondolat, hogy milyen lenne Arthas herceg szerepében pusztítani. Természetesen erre nincs lehetőség, viszont az új hős kaszt nem más, mint Arthas régi „melója”, mielőtt nem kapott „előléptetést”, a death knight! A halállovagokról még nem lehet túl sokat tudni, az viszont az első kiszivárgott információk alapján már szinte biztos, hogy nem manát, energiát, vagy rage-t fog használni, hanem egy speciális „rúnakard” lesz az életerő csíkjuk alatt látható, amelybe a játékos hat különböző rúnát illeszthet majd: olyanok között választhatunk majd, mint fagyasztás, vér, vagy unholy („szentségtelen”) rúnák.

Hogy ezek pontosan hogy működnek majd, az még kérdéses, az viszont már biztos, hogy az unholy varázslatok egyike, az „unholy embrace” hat másodpercre sötétségbe borítják a célpontot és minden gyógyító varázslat visszájára fordul: ahelyett, hogy gyógyítanák szerencsétlent, 50%-ban sebzik a delikvenst...

Ez persze inkább PVP képességnek hangzik, ám aki a death knight raidben betöltött szerepére kíváncsi, annak egyelőre meg kell elégednie azzal, hogy a készítők „sokat sebző tankként” jellemzik az első hőskasztot. Hogy pontosan milyen fajok lehetnek death knight-ok, az még kérdéses, de én erősen tippelek többek között az undeadekre és a blood elfek utóbbiak meg is érdemlik, hiszen blood elf warrior sajnos nem lehetséges.

 

wotlk_5_k.jpg
wotlk_6_k.jpg

 

Hova megyünk esténként?

No persze Northland új vidéke még kevés lenne önmagában, ha nem tehetnénk be a lábunkat új instance-okba is. Ezeket továbbra is 25 főre optimalizálták. Az újonnan bejelentett instance-ok egyike az Utgarde Keep, ahova viszont épp hogy 5 fős csapatokkal léphetünk be. Itt a Vrykul nevű szörnyek élnek, akik feltűnően hasonlítanak a vikingekre és Lich King igazi talpnyalóinak számítanak.

Akik pedig hozzám hasonlóan inkább PVPzni szeretnek, azoknak jó hír, hogy VÉGRE VALAHÁRA egy igazán új fícsöröket tartalmazó battlegrounds-ban is elkenhetjük az ellenség száját. Az újdonságok közé tartoznak az ostromgépek (na végre, ezt nagyon vártam!) és a szétrombolható épületek. Hogy ez utóbbi mennyire lesz más az Alterac Valley-ben már eddig is felégethető tornyokhoz és kisebb várakhoz képest, az persze még kérdéses…

Önjelölt „lícskingek”, előre! (Rendületlenül)

Hogy teljesen őszinte legyek, az utóbbi időben kicsit csalódtam a WoW-ban, ezek az információk azonban fellelkesítettek. Külön érdekességnek tűnik az új profession, az "inscription" is, amelyet azok tanulhatnak meg, akik új karaktert indítanak, vagy eldobják az egyik régi professiont. Persze a legjobban a halállovagot várom, csak már jöjjön már a kieg…

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)