Hirdetés

XBox Live: jogtalanul banoltak? Van megoldás!

|

Nemrégiben a Microsoft több, mint egymillió játékost banolt szolgáltatásából.

Hirdetés

Több, mint egymillió azon pórul járt XBox 360 felhasználók száma, akiket a Microsoft kitiltott az XBox Live szolgáltatásának használatából, mondván, moddolt konzolt használtak, s ezzel megsértették a felhasználási feltételeket. Persze a játékosok adatlapja nem szűnt meg, így az eddig elért pontok, eredmények megmaradtak, viszont az XBox Live-ot soha többé nem használhatják a gépükkel, maximum egy új, tiszta darabbal.

Az Abington IP nevű szerzői- és szellemi tulajdonjoggal foglalkozó cég viszont nem hagyta annyiban az esetet, és csoportos kereset benyújtására készül a redmondi óriás ellen.

Mivel szerintük a Microsoft annyival elintézte az ügyet, hogy többször lesújtott a banhammerrel, távolról sincs vége a hercehurcának, hiszen rengeteg account tartalmazott még vaskos, előre rendezett előfizetéseket - ezeket az összegeket pedig az Abington IP szerint talán vissza kellene fizetni.

Hogy tovább folytatódjon a szőrszálhasogatás, a jogvédő szervezet szerint az sem egyértelmű, hogy a moddolt gépeket egyértelműen illegális tartalmak futtatására használta volna minden egyes kibanolt user. Rengeteg példa létezik, miszerint a végfelhasználók csak úgynevezett homebrew alkalmazásokat futtatnak, amelyek lehetnek akár régebbi XBox-változatok emulátorai - ezek pedig közel sem illegális szoftverek. Az Abinton IP természetesen támogatja a Microsoft kalózkodás elleni harcát, de véleményük szerint nem feltétlenül kellett volna olyan eszközöket alkalmazniuk, amelyek a teljesen ártalmatlan felhasználók érdekeit is ellehetetlenítheti.

Így hát, aki úgy érzi, és bizonyítani is tudja, hogy jogtalanul banolták az XBox Live-ról, ITT felveheti a kapcsolatot az AbingtonIP-vel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)