Hirdetés

Jöhet a politika a konzolomra?

|

El tudjátok képzelni, hogy bármilyen politikai üzenet jelenjen meg az Xbox csempéin? Akartok játék előtt egy kis kampányt? Amerikában megint téma a politikai hirdetések behozatala Xbox Live-ra.

Hirdetés

A The Washington Post értesülései szerint a Microsoft teret adna a politikai hirdetéseknek. Bár az értesülést hivatalosan nem kommentálták a cégnél, annyit azért lehet tudni, hogy részt vettek a héten a Conservative Political Action Conference (CPAC) gyűlésen Washingtonban, ahol promóciós anyagokat mutattak be.

Tehát nem hivatalos, de az ötlet valami olyasmi, hogy egy kampány során az Xbox Live, MSN és Skype rendszerében megjelennének a politikai hirdetések, amelyeket a felhasználó demográfiai és helyi alapon szelektálva láthatna.

Bármennyire is gyomorforgatónak tartom a gondolatot, a helyzet az, hogy Amerikában nem újkeletű az ötlet (egyébként is teljesen jogos felvetés, mivel a gamerek jelentős része már aktív szavazó, politikai érdeklődéssel), már 2008-ban Barack Obama hirdetése több EA játékban is megjelent, és újraválasztási kampánya is helyet kapott az Xbox Live rendszerében.

Mit gondoltok, mennyire egészséges a politikai reklám használata egy játékban, vagy játékplatform rendszerén belül?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)