Hirdetés

Ne dőlj be: az Xbox One sehogy nem játszik le Xbox 360-as játékokat

|

Az internet népe egy önzetlen közösség, amely ott segít, ahol csak tud. Vagy egy nagy család, ahol rendre „megviccelnek", hátha kidobsz százezreket az ablakon.

Hirdetés

„Internetes gyűlöletgépezet" - így jellemezte a Fox tévécsatorna pár éve a 4chan portált, és hogy ez a megállapítás mennyire állja meg a helyét, azt mindenki maga döntse el. Kérdés sem fér hozzá, hogy a több százezer tagot számláló oldal több kárt csinál, mint hasznot, hiszen közösségének tagjai állnak a legnagyobb DDoS támadások és lejárató kampányok hátterében.

Nemrég olvashattunk a fiatalemberről, aki élő adásban gyújtotta fel magát, a /b/ fórumozói azonban általában nem magukban, hanem mások értékeiben szeretnek kárt tenni. Az iOS 7 megjelenésekor az oprendszer egy új képességét hirdető reklámok lepték el az oldalt, amelyek azt állították, ezentúl az sem probléma ha vízbe ejtjük a telefont, mert az új oprendszer képes áramtalanítani a készüléket és megakadályozni, hogy a víz bámilyen károsodást okozzon. A reklámokat egy kamu Tim Cook Facebook poszt és pár bizonygató tweet követte, így hamarosan emberek tucatjai dobálták vízbe a vadonatúj iPhone-jukat, hogy megbizonyosodjanak az új feature működéséről. Nekik azóta be kellett szerezniük egy új készüléket, de ez csak természetes, ha valaki vízbe fojtja az egyébként nem vízálló mobilját.

A legújabb agymenés a next-gen konzolok, azon belül is az Xbox One megjelenés kapcsán indult el. Bár volt róla szó, hogy az új konzol lejátssza az Xbox 360 játékait, a valóságban ez nem így történt. A fórumozók azonban állítólag felfedeztek egy beállítást, amellyel egyszerűen engedélyezhetjük a feature-t a vadonatúj konzolunkon, és már nyomhatjuk is jól bejáratott játékokat.

A valóságban természetesen nem ez történik. Amennyiben követjük az utasításokat, a reboot után visszaállíthatatlanul használhatatlanná válik a vadonat új konzolunk, és csak egy nagyon drága, ujjlenyomatokkal díszített porfogó lesz belőle, ami nem feltétlen jó dolog.

Arról nem szól a fáma, hogy a folyamat visszafordítható-e egyátalán, de segítő utasításokat egyelőre nem találtunk. Egyelőre úgy tűnik, használható konzol nélkül marad az a jópár felhasználó, akik megpróbálták alkalmazni a trükköt. Larry Hryb twitteren kérte meg a vásárlókat, hogy ne próbálkozzanak a beállítások megváltoztatásával, amely arra enged következtetni, hogy már többen fordultak a gyártóhoz segítségért.

A next-gen konzolokkal kapcsolatos átverések igencsak megszaporodtak az elmúlt napokban, elég csak arra a srácra gondolnunk, aki jóval a fogyasztói ár fölött vásárolt egy Xbox One fotót.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)