Hirdetés

Xbox One kontroller - működni fog valaha PC-n?

|

A Microsoft egyik vezetője cáfolta a pletykákat, miszerint a cég tervezné, hogy kiad egy csak PC-n használható Xbox One kontrollert.

Hirdetés

Tudom, hogy egy vérbeli PC-s játékos csak behúzott redőnnyel, kulcsra zárt ajtók mögött, teljes titokban mer bedugni egy kontrollert a gépe egyik elfeledett USB portjába, nehogy beszélni kezdjenek a szomszédok. Pedig egy Assassin's Creedet szerintem lényegesen könnyebb Xbox 360 joy-jal irányítani. Az Xbox One kontrollere pedig tényleg nagyon jól sikerült, úgyhogy jó lenne végre használni PC-n.

Tegnap attól volt hangos az internet felháborodósabb csücske, hogy a Microsoft egy külön Xbox One kontrollert tervez csinálni, ami csak PC-vel működik majd. A pletykát a Next in Gaming szabadította rá a világra, ahol azt olvashattuk, hogy a Microsoft nem fogja az Xbox One kontrollerét kompatibilissé tenni a PC-inkkel, mert szeretne egy külön PC-s verziót kiadni belőle. Ez ugye a lehúzásnak egy egészen új szintje lenne.

A cég termékmenedzsmentért felelős vezetője, Albert Penello  a NeoGAFon elmondta, hogy ez a pletyka "100%-ban téves". Szerinte ahogy a driver elérhetővé válik, a jelenlegi Xbox One kontroller gond nélkül működik majd a PC-vel. "Nem tervezzük, hogy csinálunk egy új, külön eszközt, ami csak a Windows alatt működik majd. Ugyanaz lesz a helyzet, mint az Xbox 360 kontroller esetében" - mondta Penello.

Persze ez nem azt jelenti, hogy nem kapunk majd egy külön PC SKU-t az Xbox One kontrollerhez. A vezetékes változat értelemszerűen nem okoz majd problémát, de a vezeték nélküli működéséről majd később tudhatunk meg többet. 

Egyelőre nem mondott semmi többet a Microsoft, a terv az, hogy még idén kiadják a drivert, de most nem beszélhetnek még a fennakadás okáról. Pedig nagyon kíváncsiak lennénk rá. Főleg azért, mert valaki már megoldotta.

Ti mit gondoltok erről? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)