Hirdetés

Xbox One - nem tér vissza a DRM

|

A Microsoft egyik illetékese igyekezett megnyugtatni a játékosokat, hogy az Xbox One-on a későbbiek folyamán sem lesz DRM.

Hirdetés

A nagy felháborodást kiváltó Xbox One DRM úgy tűnik, hogy végleg a múlté, legalábbis a Microsoft kötelékébe tartozó Albert Penello erre utaló nyilatkozata szerint. A NeoGAF fórumon készségesen válaszolt a játékosok kérdéseire, és elkerülhetetlen volt, hogy valaki megérdeklődje a DRM visszatérésének lehetőségét.

A magyarázat szerint azért szerették volna kezdetben az imént említett DRM-et alkalmazni, mivel a lemezeken nem volt biztonsági védelem, minden licenc digitálisan lett volna engedélyezve.

Így szerették volna kiküszöbölni azt, hogy a játékosok több Xbox One-ra telepítsék ugyanazt a játékot, majd - állítólag - felhasználói nyomásra visszatértek a lemezes megoldáshoz, ehhez viszont nincs szükség a korábbi DRM-rea, tehát nincs arra okuk, hogy visszahozzák, nem is beszélve arról a negatív visszhangról, ami az új megoldásokat fogadta. Ti mit gondoltok minderről?

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)