Hirdetés

Xbox One - ne mondd, hogy pénisz, mert kitiltanak

|

A hírek szerint a csúnya beszéd a feltöltött videókban legalább egy napos eltiltással jár. A Microsoft már válaszolt is.

Hirdetés

Az utóbbi pár napban többen jelentették, hogy ideiglenes eltiltásban részesültek, amikor az Upload Studióban feltöltött játékmenetükben valamilyen formában káromkodtak.

Nem is feltétlenül van szó csúnya beszédről, mert a "dick" szó, akár lehetne a Richard név becézése is. De nem is ez a lényeg, hanem amikor az illető megpróbálta feltölteni a gameplay-t, akkor a következő belépésnél az Xbox One megkérte, hogy "játsszon inkább valami mást", mindezt a "múltkori viselkedése miatt". 

Egyesek arra is panaszkodtak, hogy egy privát Skype-beszélgetés során elhangzott szitokszavak miatt tiltották le őket a programról, bár ezt még nem erősítették meg hivatalosan. Az Upload Studiós kihágásért a hírek szerint csak egy 24 órás eltiltás jár az applikációtól, legalábbis egy MacedonianWolf nevű felhasználónak csupán ennyit kellett várnia.

A Microsoft hivatalos válaszában az áll, hogy "nem ellenőrzik a privát Skype-beszélgetéseket, viszont az Upload Studióban való káromkodásért valóban eltiltás jár". A magyarázat szerint azt szeretnék, ha a játékosok "egy tiszta, biztonságos és szórakoztató környezetben" élvezhetnék az Xbox One nyújtotta előnyöket. 

Ha a játékok in-game voicechatje is hasonló elbírálásban részesül, akkor bizony kísérteties csend telepedik majd az Xbox Live-ra. Aki játszott már Call of Duty-t multiban, az tudja miről beszélek...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)