Hirdetés

Saját stúdiót alapítottak a legnépszerűbb XCOM-mod készítői

|

Egyelőre nem sokat tudunk a frissen alapított Long War Studios első játékáról, de úgy tűnik, a modderekből alakult csapat maga készíti a játékot, amivé az XCOM-ot szerették volna továbbfejleszteni.

Hirdetés

A sorozat legtöbb rajongója már az XCOM 2-re feni a fogát, közülük viszont sokan az Enemy Unknown-t és a kiegészítőjét is egy bizonyos moddal játszották végig. A Long War még a legkeményebb parancsnokokat is megizzasztotta és az eredeti játék kampányát egy hosszú és áldozatokkal teli konfliktussá változtatta.

A modderek csapata viszont nem készíti el a népszerű alkotás felfrissített változatát a Firaxis februárban megjelenő játékához, hanem inkább saját stúdiót alapítottak és egy önálló játék fejlesztésébe vágnak. A híressé vált alkotásuk után Long War Studios névre hallgató csapat első játéka a Terra Invicta lesz és egy ismerősen csengő témát dolgoz fel: "Egy földönkívüli erő érkezett a Naprendszer távoli sarkába, megkezdte a Föld védelmének felmérését és egy inváziós flotta építését. A játékosnak össze kell állítania egy tudósokból, politikusokból, katonai vezetőkből és ügynökökből álló tanácsot, akik egyesíthetik a Föld marakodó nemzeteit, azzal a végső céllal, hogy a küzdelmet megfordítva a világűr távoli sarkaiban is szembeszálljanak az idegenekkel" - áll a csapat weboldalán.

A Terra Invicta egyelőre a fejlesztés korai szakaszában jár, viszont azt már most elárulták a készítők, hogy valamikor mindenképpen feltűnik a Kickstarteren is a projekt, hogy összegyűjthessék a szükséges anyagi forrásokat az XCOM-mod utódjához. Persze a részletek hiányában úgy tűnik, rengeteget kell majd várnunk az ex-modderek újdonságára a februárban érkező XCOM 2-höz képest, amiben a Firaxis is egy komplexebb stratégiát tesz le az asztalra.

Mit gondoltok, sikerül majd saját sikerjátékkal előrukkolnia a Long War készítőinek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)