Hirdetés

Yakuza 4 Remastered teszt - fantasztikus négyes japán módra

|

A legendás sorozat negyedik epizódjának felújított változata miatt megéri újrázni/pótolni.

Hirdetés

Mindenképpen jól fog járni, aki befizet az egyelőre még csak digitálisan elérhető The Yakuza Remastered Collectionre, ugyanis a harmadik, a negyedik és az ötödik Yakuza játékot is szépen sorban bezsebelheti. A harmadik rész augusztus óta elérhető, a negyedik epizód október végén érkezett, jövőre pedig már az ötödik részt is megkapjuk, egészen pontosan február 11-én jelenik meg a csomag utolsó fejezete. Addig pedig bőven lesz elegendő időnk arra, hogy bepótoljuk a negyedik felvonást, amely az egész Yakuza széria vitathatatlanul legkülönlegesebb játéka.

Hirdetés

Négy a szerencseszámom

Egyedisége abban rejlik, hogy ezúttal nem egyetlen főhőst, nem Kirjú Kazumát irányítjuk. Mielőtt pedig esetleg felhördülnétek, mondván, a Yakuza 0-nak is irányítható központi karaktere volt például Madzsima Goro, gyorsan tisztázzuk: ezúttal sokkal többről van szó, hiszen történetünknek egyből négy főhőse van. Ők pedig mind-mind saját személyiséggel, egyedi sztoriszálakkal és persze dedikált harci stílusokkal rendelkeznek. A Yakuza 4 tőlük lesz különleges, viszont legnagyobb hibája is pont a négy dudás környékén keresendő. Noha arról szó sincs, hogy esetleg elnyomnák egymást, az azért kétségtelen, hogy az írói gárdának beletört a bicskája ebbe az embert próbáló feladatba. Négy külön cselekményt összefűzni, egy négy szálon futó történetet egyetlen nagy, koherens egésszé összegyűrni bizony nem sokaknak sikerül, és ezúttal a Sega illetékesei nem tartoztak a szerencsés kevesek közé.

Felkészülünk az ötödik menetre

Technikai téren nem sok új mondható el a harmadik rész Remastered kiadásához képest: a 60 fps és az 1080p varázsa adott, de Kamurocso természetesen így sem lesz olyan mutatós, mint például a Yakuza 6 esetében, szóval érdemes helyén kezelni a látványt. Hálátlannak tűnhetne, ha azt mondanám, hogy legalább a semminél azért ez is több, mivel a The Yakuza Remastered Collection az egyetlen esély a sorozat teljes bepótlására azok számára, akik nem rendelkeztek anno PS3 konzolokkal. Az ember viszont telhetetlen fajta, így egészen egyszerűen nem tudok elvonatkoztatni attól, mennyivel jobb lett volna teljes értékű Kiwami remake-ekként újrajátszani ezeket a részeket úgy, hogy csempésszenek beléjük némi extrát, valami kis meglepetést, amelynek láttán a keményvonalas veteránok is elégedetten csettintenek. Nos, erről most sincs szó, marad a tömény nosztalgia és egy eredetileg 2011-ben megjelent játék minden erénye - és persze minden hibája.

2020 februárjában érkezik az ötödik rész és vele együtt a Yakuza Remastered Collection lemezes kiadása, szóval legkésőbb akkor érdemes mindenkinek újráznia, vagy esetleg régi nagy hiányosságát törlesztenie, hogy átélje ezeket a kiváló, sőt korszakalkotónak is mondható Yakuza epizódokat, amelyek fénye kissé fakóbb napjainkban, de valódi bájuk változatlan maradt.

Yakuza 4 Remastered
A jövőre érkező ötödik résszel együtt a The Yakuza Remastered Collection kötelező darab lehet sokaknak, de élvezete komoly kompromisszumokkal jár.
Ami tetszett
  • Minden, amiért eddig is imádtuk magát a játékot és az egész szériát
  • Négy külön főhős, akik nem lopják el egymástól a rivaldafényt
Ami nem tetszett
  • Kopottas látvány, hiányzik az igazi törődés
  • Nem ez a legerősebb narratívájú epizód
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)