Hirdetés

Szigorít a YouTube, de ez azért még nem a világ vége

|

Új szabályozást vezet be a YouTube, amellyel a nagyon kis csatornákat korlátozzák majd. Bár sokan azonnal farkast kiáltottak, csak nagyon minimálisan érint majd bárkit is a dolog.

Hirdetés

Mióta néhány hónappal ezelőtt jelentősen visszaestek a tartalomgyártók bevételei, a legtöbben alternatív bevételi forrás után néztek. A legnépszerűbb finanszírozási forma a Patreon, amelyen keresztül a rajongók támogathatják a videósokat céljaik elérésében, cserébe pedig különböző perkeket kapnak.

Hirdetés

A YouTube szeretné jobban átlátni a jelenlegi kaotikus helyzetet, ezért úgy határoztak, hogy ahhoz, hogy valaki kifelé mutató linket helyezhessen el a videója végén, YouTube partnernek kell lennie. Ahhoz, hogy valaki bekerüljön ebbe a programba, legalább 10 ezres összmegtekintéssel kell rendelkeznie. Néhány oldal azonnal felfújta a dolgot, mert szerintük a YouTube megpróbálja ellehetetleníteni a monetizációt, különös tekintettel a kis csatornákra, de közel sem annyira durva a helyzet, mint ahogy azt sokan megpróbálják beállítani.

Egyrészt csak a videó végi linkelést változtatják, vagyis a leírásba továbbra is bekerülhet az alkotó Patreon oldala, vagy bármi egyéb. Emellett a 10 ezres összmegtekintés nagyon alacsony, néhány videóból össze lehet szedni a dolgot, ha arra érdemes a tartalom. Ha valaki egy nagyon szűk rétegnek csinál videókat, és azok mindenképp támogatni szeretnék a munkásságát, akkor úgyis megtalálják a módját, ha viszont valaki csak és kizárólag anyagi okokból kezdett el videózni, de a kutya nem kíváncsi az általa gyártott tartalomra, akkor az valamit nagyon rosszul csinál.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)