Hirdetés

Zorall - Zorall cirkusz világszám

|

Jónéhány éve ismert magyar zenekarok tagjaiból állt össze a váratlanul nagy sikereket arató Zorall

Hirdetés

A feldolgozásosdi nem volt túl nagy divat idehaza, de nagyon bejött. Eddig is sokan ismerték őket - eddigi lemezeiken számtalan magyar slágert dolgoztak fel.

Az új album azonban egy új stílusban alkot végre nagyot - ez az úgynevezett mash-up, azaz két dal összemosása. Ezt nagyon sok feldolgozásbanda csinálja mostanában és egyre jobban - azonban magyar slágerekkel még nemigen próbálta senki. Főleg nem úgy, hogy az egyébként is lendületes LGT sláger, a (most Motörheades) Gyere ki a hegyoldalba máris a lemez elején úgy seggenrúgja az embert,hogy meg sem áll a hegyoldalig.

A Kéglidal már teljes átfogalmazásban jön, csápolásra késztetve mindenkit: Marylin Manson következik - vagy nem is, hanem a Bonanza "Kihalt Minden"-je! A Ballag a katona mintha egy ZZ Top klipből lépne elő - totálisan más értelmezést kap a nóta az eredetihez képest... A lényeget itt már érzitek, a későbbiekből csak ki-kiemelek egy-egy dalt - Billy Idol és Fenyő Miki együttes szerzeménye következik a Casino Twist, amely az egyik kiemelkedő színfoltja a lemeznek. Kellemes meglepetés Delhusa Gjon megmetálosodott Nika Se Perimenoja, és nagy-nagyon kellemes meglepi volt gyerekkorom egyik kedvenc filmsorozatának, az Utánam srácoknak a főcímdala (eredetileg a Generál adta elő) - köszönöm Zorall, hogy előszedtétek ezt a kiváló dalt, főleg a The Sweet dalára a Teenage Rampage-re felfűzve. Bravó! ezt követi a lemez legeslegjobbja, a Judas Priest Breaking the Law alapjain nyugvó Kovács Kati - Mammy Blue feldolgozás Egész éjjel vedeltem címmel:

Ez egy kihagyhatatlan gyöngyszem! S akkor még olyan dalokat nem emlegettem, mint a Postakocsi, Ciao Marina, Álmaimban Amerika, Zakatol a szív stb...
Külön említést érdemel két saját nóta, a nagyon is latinos Torrente ( az azonos című film által ihletve) és a nagyon tuti raszta Alattomos bacilus

Mit is mondhatnék, mindkettő nagyon jó, bár nem tudom egy csak saját nótákból álló Zorall lemezre vevő lennék-e, de a mashupok között két saját nóta elégnek látszik.
Mindent összevetve elképesztő nagy buli a sok régi sláger humorral és rákenrollal vegyítve... Az egyetlen gondot talán az jelenti, hogy a "mai generáció" néhány utalást, vagy régi nótát egészen bizonyosan nem ismer. Szerencsére most megismerik majd ezeket, ha más nem "zorallosítva".

4,5/5

Nagy slágerek Zorallosítva, humorral vegyítve

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)