Hirdetés

14 év után fedezték fel, hogy a PSP-s Gran Turismóban lehet csalni

|

A Polyphony Digital 2009-es versenyjátéka csak most fedte fel a legnagyobb titkát.

Hirdetés

A cheat kódok mára szinte teljesen eltűntek a játékokból, pedig az elmúlt 20-30 évben számos emlékezetes percet köszönhettünk nekik. Néha még előfordulnak kivételek, mint a Grand Theft Auto 5 esetében, de összességében a kiadók és a fejlesztőcsapatok túlléptek már ezen a korszakon, sőt olyanok is akadnak, akik a modokat se tartják különbnek a csalásoknál (rád nézünk, Capcom!). 

Ezért is olyan különleges egy Reddit-felhasználó, bizonyos pez2k találata, aki több fórumon is megosztotta a közösséggel megdöbbentő felfedezését, miszerint a 2009-es, kizárólag PSP-re megjelent Gran Turismóhoz vannak működő cheat kódok. 

Hirdetés

Mindkettőt a főmenüben lehet előhozni egy billentyűkombináció lenyomásával: az egyik csalás feloldja az összes autót a játékban, a másik pedig 99 millió kreditet ad a játékosnak. A játékosok megerősítették, hogy a kódok működnek a játék európai és észak-amerikai változatatánál is. A kódokat a Gran Turismo subredditen vagy a GTPlanet fórumán is lecsekkolhatjátok. 

Pez2k szerint a csalásokat akkor fedezte fel, amikor kíváncsiságból a játék kódjában turkáltak: 

"Véletlenül kiszúrtam két gomblistát az egyik fő scriptben, aztán kellett pár próbálkozás, hogy pontosan melyik gombot kell nyomva tartani, majd egy másik, hogy ellenőrizzem, hogy azt csinálják, amit a kód sugall. Ugyanígy találták meg a GT4-es cheat kódokat, és az összes GT5-ös és GT6-os debug-parancsot is."

Ha van rá lehetőségetek, bányásszátok elő a PSP-t és próbáljátok ki, hogy jó-e. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)