Hirdetés

2023 van, természetes, hogy a McDonald's kiadott egy Game Boy Color játékot

|

Bár a kézikonzol már nagyon rég nem kapható, az emulátorok csodákra képesek.

Hirdetés

A Game Boy Color már csaknem negyed évszázada, 1998-ban jelent meg, azaz, lehet mondani, hogy egy picit már eljárt felette az idő. Persze, bizonyára akadnak még működőképes darabok, főleg a gyűjtők kollekcióiban, de játékokat egy jó ideje nem fejleszt már rá a Nintendo és a játékstúdiók sem.

A McDonald's kreatívjai valószínűleg picit rajta maradhattak a nosztalgiavonaton, különösen, hogy május végén egy egészen sajátos kézikonzolt is piacra dobtak, amely egy csirkefalat formavilágát idézi.

Hirdetés

A gyorsétteremlánc egyik kabalája, a meghatározhatatlan fajtájú lila lény, Grimace ugyanis most ünnepli az 52. szülinapját, és bár ez a jubileum se nem kerek, se nem kapcsolódik a Nintendo játékgépéhez, a Mekinél mégis jó ötletnek gondolták, hogy azzal köszöntsék fel a lila izét, hogy piacra dobnak egy Game Boy Color-játékot.

A Grimace's Birthday egy oldalnézetes, mászkálós játék, voltaképpen egyfajta Super Mario klónnak is tekinthető. A főhős, Grimace egy gördeszkával kolbászol McDonaldlandben, miközben lila shake-eket kell összegyűjtenie és megtalálnia a többi mekis kabalafigurát, hogy megtarthassa a nagy szülinapi buliját.

A Krool Toys és a Gumpy Function által fejlesztett játékot a GB Studio nevű eszközzel hozták létre, amely drag & drop segítségével teszi lehetővé a klasszikus Nintendo-játékok összerakását. A játék egyébként meglepően élvezetesre sikerült, amin sokat dobnak a retro hangeffektek.

Jó hír, hogy csak azért nem kell beszerezni egy Game Boy Colort valamelyik régiségkereskedőtől, hogy kipróbáljuk a játékot, a Grimace's Birthday ugyanis saját weboldalt is kapott, ahol egy emulátor segítségével lehet nosztalgiázni egyet, de majdnem biztosak vagyunk benne, hogy előbb-utóbb egy ráérő megszállott fabrikál magának egy saját cartridge-et, amelyet be is lehet csúsztatni egy még működő GBC-be.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)