Hirdetés

26 év után végre kiderült, ki okozta az apokalipszist a Fallout játékok világában

|

Tim Cain megválaszolt egy, a rajongókat több mint két évtizede foglalkoztató és mélyen megosztó kérdést.

Hirdetés

Október 23-án ünnepelte a Bethesda a Fallout-napot (ha valaki netán nem tudná, ez az a nap, amikor záporozni kezdtek a nukleáris robbanófejjel felszerelt rakéták a Fallout lore-ja szerint 2077-ben), és ebből az alkalomból leárazta a teljes sorozatot, ingyen kipróbálhatóvá tette a Fallout 76-ot és ajándékokat osztott a mobilos Fallout Shelterben. Mindezen felül pedig a legnagyobb durranásként beharangozta az Amazon Prime Video streamingplatformra érkező Fallout sorozat premierdátumát.

Egyvalamit elmulasztott azonban, nem tett pontot egy 26 éve húzódó vita végére, amely az 1997-es Fallout megjelenésétől fogva két táborra osztotta a rajongókat. Az egyik felük szerint az amerikaiak nyomták meg először a piros gombot, a másik csoport ellenben úgy véli, hogy türelmetlen kínai ujjak váltották ki a világégést.

Hirdetés

Tim Cain, az első Fallout projektvezetője (jelenleg a The Outer Worlds 2-n dolgozik az Obsidiannál) egy interjúban megkegyelmezett a rajongókon, és tiszta vizet öntött a pohárba. Elmondása szerint az első útnak indított rakéták kínaiak voltak, erre válaszolt az Egyesült Államok ugyanolyan megsemmisítő erejű nukleáris csapással. Mindez azonban nem előzmények nélkül történt, kiderült, hogy az amerikaiak tiltott biológiai fegyverrel (ez volt a szupermutánsok létrejöttéhez nélkülözhetetlen FEV, azaz Forced Evolutionary Virus) kísérleteznek, és azután sem álltak le, hogy erre Kína felszólította őket, csupán úgy tettek, mintha leállították volna a projektet.

Ugyanebben a beszélgetésben hangzott el, hogy Cain tervezett egy Fallout folytatást, amit a legközelebbi munkatársai elől is eltitkolt, és soha senkinek nem szándékozik megmutatni. Valamint azon is lamentált, hogy jót tenne a franchise-nak, ha elhagyná az Egyesült Államokat, és felkeresné a világ más részeit, például Kínát, Oroszországot. Az Interplaynél még voltak is ilyen terveik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)