Hirdetés

A fejlesztők közül is sokakat kiakasztott a 2009-es Call of Duty No Russian küldetése

|

A veterán, akit tanácsadóként hívtak be a fejlesztésnél, kisétált, amint elindult a misszió.

Hirdetés

Nem sok annyira emlékezetes küldetés volt a Call of Duty játékok kampányaiban, mint a 2009-es Modern Warfare II-ben látott No Russian, amelyben egy terroristaként beépült ügynököt kellett irányítanunk egy reptéri mészárlás során. Még úgy is sokkoló volt a civilek kegyetlen pusztítását látni, hogy a teljesítéshez egyetlen egyszer sem kellett tüzelnünk. 

Mohammad Alavi küldetéstervező az amerikai IGN-nek adott interjújában beszélt erről a legendás misszióról. Nem az ő ötlete volt, hanem Steve Fukudáé, de ő is szerepet játszott abban, hogy a küldetés olyan lett, amilyen. Egyáltalán nem volt céljuk, hogy botrányt keltsenek, csak valami emlékezeteset szerettek volna alkotni.

Hirdetés

Eredetileg egy csapatszállítóból szálltak volna ki a karakterek, és egy plázát rohamoztak volna meg - ezekből lett később lift és repülőtér.

Alavi elmondta, többen is ellenezték a cégnél, hogy ezt a küldetést megvalósítsák, és akkor még úgy gondolta, mindenki túlreagálja. Most már megérti őket, azt, hogy sértőnek találták, és ő ugyan azt sem szerette volna, hogy a No Russian átugorható legyen, végül belement ebbe a kompromisszumos megoldásba.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Elmesélte, hogy egy veteránt is leültettek elé, de amikor kinyílt a liftajtó, és meglátta, hogy civileket kellene lőnie, felállt, letette a kontrollert, és kisétált. Ekkor tudatosult Alaviban, hogy a küldetés komoly hatással lehet egyes emberekre.

Mi utólag örülünk, hogy bekerült, ritkán látni ilyen merész húzást, és gyakorlatilag tökéletesen rakták össze. A november 10-én megjelenő Modern Warfare III-ban is lesz valami hasonló, mint az előző játék végén látható teaserből tudjuk, ezúttal egy repülőn elkövetett terrorcselekménynek lehetünk részesei, vagy legalábbis megfigyelői.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)