Hirdetés

A Microsoft nem örül az emulátoroknak, blokkolni fogja őket és az ezeket használó játékosokat is

|

Bár az Xbox konzolok meglepően alkalmasak emulátorok futtatására, a Microsoft egyáltalán nem örül neki, hogy a játékosok erre használják őket.

Hirdetés

Az emuláció már évtizedek óta a játékipar egyik megosztó területe, hiszen miközben valóban sokan használják az emulátorokat arra, hogy kalózpéldányokat futtassanak, amíg jogi problémák miatt bizonyos játékok már nem érhetők el legálisan, sok esetben muszáj ezekhez nyúlni, ha a játékipar klasszikusaihoz jön meg a kedvünk.

Ennek okán az Egyesült Államokban vannak már törvények, amelyek bizonyos keretek között védik az emulátorok használatához való jogokat, de ez nem jelenti azt, hogy minden megengedett a témában, a Microsoft pedig most komolyabban neki is ment azoknak, akik az Xbox konzolokat használják ilyen célra.

Hirdetés

A cég sokáig viszonylag engedékeny volt és hagyta, hogy a fejlesztők emulátorokat töltsenek fel a Microsoft Store-ba, azonban az elmúlt hetekben, hónapokban az Xbox csapata kitiltotta ezeket az alkalmazásokat az áruházból. A döntéshez nem érkezett hivatalos indoklás, de a legnépszerűbb teória szerint arról lehet szó, hogy egyes emulátorok már a telepítéskor Nintendo játékokkal együtt érkeznek, ami szerzői jogsértés, illetve az emulátorok olyan jogosultságokat kérnek a rendszertől, ami biztonsági kockázatot jelenthet.

Természetesen a hackerek hamar ráálltak a témára és találtak egy módszert, amivel megkerülhető a korlátozás, de a cég látszólag ki tudja szűrni az ügyeskedőket is, ugyanis több fiókot is 15 napra felfüggesztettek, miután bepróbálkoztak a trükközéssel.

Nincs végleg vége az emulációnak Xboxon, ugyanis aki fejlesztői üzemmódba kapcsolja a konzolt (ehhez 20 dollárért kell vennie egy fejlesztői licencet), annál továbbra is menni fognak az ilyesfajta alkalmazások.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)