Hirdetés

A Sierra Online alapítói 20 év után új projektbe kezdtek

|

A Sierra Online alapítói fel akarják támasztani a Colossal Cave Adventure-t, a Video Game Hall of Fame egyik emlékezetes címét.

Hirdetés

Ken és Roberta Williams is nagyon unatkoztak a 2020-as, nagy COVID-19 bezárás alatt, így Ken elkezdett beleásni a Sierra múltjába.

Az ebből született könyv őt magát is inspirálta, és elkezdett kísérletezni a Unity motorral. Roberta azt javasolta, hogy álljanak neki a Colossal Cave Adventure remake-jének, a kósza ötlet pedig egy új projektnek adott helyet.

Mostanra a különleges ötletből tényleges fejlesztési folyamat lett. Egy egész csapat összeállt, hogy újjászülethessen a játéktörténelem egyik kedvenc retró kalandjátéka.

Hirdetés

A Colossal Cave ugyanis egy 1976-ban készült szöveges játék volt, ami egyszerűsége ellenére is egy csodálatos élményt nyújtott az akkori gamereknek.  Az alkotás 2019-ben be is került a Video Game Hall of Fame-be a Super Mario Karttal és a Mortal Kombattal együtt.

Akárcsak az eredeti játékban, a remake-ben is lehetőségünk lesz kincs reményében bejárni egész barlangrendszereket, miközben trollokkal, medvékkel vagy sárkányokkal egyezkedünk. A különbség az, hogy ezúttal ezt egy 3D-s környezetben tehetjük majd meg.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A Sierra alapítók Cygnus Entertainment néven alapítottak új csapatot, akik már keményen dolgoznak a PC-s kiadáson. A számítógépek mellett az Oculus Quest 2-t is támogatni fogják, és további platformok sincsenek kizárva. A megjelenést egyébként még idénre tervezik, szóval vagy nagyon jól állnak már a projekttel, vagy nagyon lelkesek. Akárhogy is, kíváncsian várjuk, mit remélhetünk a legendás veteránoktól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)