Hirdetés

Hamisnak ítélték a leghosszabb ideig fenntartott játékrekordot

|

Még 1982-ben Todd Rogers felállított egy Dragster rekordot, amit aztán a mai napig senki nem tudott elérni. Hosszas kivizsgálás után a Twin Galaxies vezetői úgy döntöttek, hogy érvénytelen a történelmi 5,51 másodperces eredmény.

Hirdetés

Tavaly kezdték el a speedrunnerek kivizsgálni a hírhedt Dragster rekordot, amit több profinak sem sikerült reprodukálnia. A Twin Galaxies (egy szervezet, amelyik videojáték rekordokat tart számon) vizsgálata után született meg az ítélet, miszerint a Rogers által bejelentett 5,51-es idő egyszerűen lehetetlen eredmény.

Hirdetés

A Dragster egyébként egy Atari 2600-ra megjelent versenyjáték, amiben egy versenyt pár másodperc alatt le lehet nyomni. Speedrunnerek különböző eszközökkel próbálták a végletekig hajtani a programot, de bárhogy tekerték a dolgot, nem tudtak 5,57 alá menni. Az Activision tesztelői a '80-as években azt nyilatkozták, hogy ők 5,54-et tudtak menni a játékkal, ami még mindig több, mint Rogers 5,51-es eredménye.

Nem ez az egyetlen Todd Rogers rekord, ami kétséges volt. A Twin Galaxies ranglétráján több olyan eredményt is tartott, ami elképesztő méretekkel volt a második helyezett felett. A sok felbukkanó kétség, és elérhetetlen pontszám miatt végül a szervezet úgy döntött, hogy Rogers minden rekordját törlik a nyilvántartásból.

Maga a rekorder nem válaszolt az újságírók kérdéseire, és jó eséllyel nem is fog. Egyébként a Dragster alkotója szerint Rogers eredményével minden rendben volt, és ezt tavaly meg is erősítette a Kotaku újságíróinak. Valaki itt téved, de akárhogy is, a Twin Galaxies döntött.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)