Hirdetés

Csaknem 30 év kellett, hogy kiderüljön, kétfős mód is van az egyik klasszikus játékban

|

Nem akármilyen titkot rejtett a Nintendo klasszikusa.

Hirdetés

A veterán gamereknek nem kell magyaráznunk, hogy mekkora siker volt a maga idejében az 1994-ben megjelent Super Punch-Out, amely SNES-en folytatta a tíz évvel korábban debütált elődje által kitaposott utat.

A Nintendo bokszolós remekművét a jól eltalált irányítása, a változatos, egyedi ellenfelei és a sebészi pontossággal adagolt nehézségi szintje tette naggyá, így közel 30 év távlatából is az egyik legjobb verekedős címnek számít. Ezért is örvendhetünk, hogy nemrég kiderült: két alternatív játékmódot is csempésztek bele a fejlesztők.

Hirdetés

A felfedezést az Unlisted Cheats nevű Twitter-fiók üzemeltetőjének köszönhetjük, aki ismeretlen csalások megtalálására szakosodott. A Super Punch-Out esetében eddig csak két cheatről tudott a világ (az egyik egy hangteszt, a másik a japán nevek beírását teszi lehetővé), az Unlisted Cheats viszont három titkos tétellel fejelte meg a repertoárt.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Ezek közül kettő szorosan kapcsolódik egymáshoz: az Y és az R gombokat a címképernyőn nyomva tartva, majd az A-t vagy a Startot lenyomva előugrik egy afféle "free play" üzemmód, ahol szabadon választhatunk az ellenfelek között, beleértve a Special Circuit négy elit harcosát is. Az igazi csemege viszont csak ezután jön, ha ugyanis a free play mód karakterinformációs képernyőjén lenyomjuk a B+Y-t, majd ismét az A-t vagy a Startot, a mérkőzés során a gépi ellenfél is irányíthatóvá válik a második kontrollerrel. Figyelem: fontos, hogy minden kombinációt a kettes gamepaden kell lenyomni, míg az A-t vagy a Startot az egyesen.

Magyarán a Nintendo R&D3 csapata simán elrejtett egy PvP-üzemmódot a Super Punch-Outban, majd 28 éven át nem szólt róla senkinek. Egy olyan világból nézve, ahol már lassan a hangerő állítása is fizetős DLC-ként érkezik, ez szinte csodaszámba menő történetnek tűnhet, még akkor is, ha nem egy kiforrott játékmódról, hanem egy valószínűleg tesztelési céllal beépített funkcióról van szó.

Ami pedig a harmadik titkos extrát illeti, ehhez ismét a free play üzemmódot kell aktiválni, a kurzort pedig Super Machoman karakterére vinni. Ezt követően az L nyomva tartása mellett röviden nyomjuk le a jobbra nyilat, majd a Start gombot. Így aktiválhatjuk a legjobb befejezést, plusz jelenetekkel. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)