Hirdetés

Nem lehetetlen modern gépekre vinni a Diablo II-t, de nem is lesz egyszerű

|

David Brevik mesélt egy kicsit azokról a kihívásokról, amikkel meg kellene küzdeniük a Diablo II újrakeverésével.

Hirdetés

David Brevik, a Blizzard North társalapítója, és a Diablo atyja leült beszélgetni az IGN.com újságíróival, és elmesélte nekik, hogy mekkora kihívással is kellene szembenézniük a játék újrakeverésével.

Hirdetés

"Annyit mondhatok, hogy csak a technikai részét nézve is nagyon komoly kihívás lesz."

David Brevik az IGN Unfiltered legutóbbi epizódjában tűnt fel, ahol egy lehetséges Diablo II Remastered volt a téma.

"Nem fogod tudni egy az egyben visszahozni ugyanazt az élményt, és ennek elsődleges oka a képernyők formája."

A fejlesztő elmagyarázta, hogy annak idején, amikor a 4:3-as kijelzők voltak divatban, rengeteg programozási trükkel kihasználták ezt. Ha csak annyit csinálnának, hogy a képet 16:9-re szétnyitják, már akkor nagyon fura dolgok történnének.

"Egy csomó mechanika és AI reakció a képernyőn kívül aktiválódik. Hogyha megtartják azokat a reakcióköröket, mint most, akkor annyit látnál, hogy egy csomó ellenséges NPC állna a képernyő szélén, ahogy éppen készülnek valamire."

Hozzátetette, hogyha átállítják a reakció körét az a kód miatt egy csomó olyan változást eredményezne, hogy a szörnyek teljesen máshonnan, más sebességgel jönnének a játékosra teljesen máshogy, mint ahogy az azelőtt volt.

Mindemellett Brevik szerint rengeteg apróbb játékmechanikai átalakítás kellene az egész Diablo II-nek ahhoz, hogy a modern gépeken is élmény legyen vele játszani.

"Hatalmas technikai kihívásokat kellene leküzdeni, szóval nem annyi lenne a cucc, hogy D2 csak jobb grafikával. Az nem megoldható."

Egyelőre a Blizzard még nem jelentette be hivatalosan a Diablo II újrakeverését, de azért mi még reménykedünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)