Hirdetés

Elhunyt Clive Sinclair, akinek a ZX Spectrumot köszönhettük

|

81 éves korában hunyt el a ZX Spectrum megalkotója, Clive Sinclair.

Hirdetés

Elsőként a Guardian számolt be arról, hogy hosszantartó betegsége után, londoni otthonában elhunyt Sir Clive Sinclair, akinek többek között az 1982 és 1992 között gyártott ZX Spectrum számítógépeket is köszönhettük. 

A ZX Spectrum hardverét Richard Altwasser tervezte, a szoftvert pedig Steve Vickers, aki a Sinclair BASIC-et kifejlesztő Nine Tiles Ltd-nél dolgozott. A gyártásért Clive Sinclair cége, a Sinclair Research felelt, a gépen futó operációs rendszer pedig a Sinclair BASIC nevet kapta - egyébként magát a ZX Spectrum elnevezést is Sinclair választotta.

Hirdetés

1983-ban Sinclairt hatalmas elismerés érte, ugyanis a királynő lovaggá ütötte őt. Az elmúlt években is aktív volt, folyamatosan érkeztek új találmányai, például a könnyedén összehajtható A-Bike kerékpár. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság weboldalán részletes cikket olvashattok munkásságáról.

Clive Sinclair 81 éves volt. Nyugodjék békében.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)