Hirdetés

Emlékeztek még a világ legdrágább játékára? Nos, azóta sokkal többet fizettek egy másikért

|

A Super Mario Bros egyik legritkább kiadása közel félmillió dollárral drágábban kelt el, mint a korábbi rekorder.

Hirdetés

A különleges kiadású játékok legnagyobb rajongói és gyűjtői elképesztő összegeket képesek arra fordíani, hogy igazi ritkaságokat birtokoljanak. Júliusban egy eredeti bontatlan Super Mario 64-et sikerült értékesíteni 1,56 millió dollárért, ami egészen mostanáig tartotta a rekordot a legdrágábban gazdát cserélt videojátékok kategóriájában.

A napokban ugyanis történelmet írt egy Super Mario Bros. NES kazetta, amiért egy gyűjtő 2 millió dollárt, vagyis nagyjából 602 millió forintot volt hajlandó kifizetni.

Hirdetés

A játékot a Rally gyűjtői oldalon értékesítették, eredetileg 140 ezer dollárért vásárolták meg néhány évvel ezelőtt. Korábban valaki 300 ezer dollárt ajánlott a ritkaságért, de ezt a Rally elutasította a cég legnagyobb szerencséjére. A mostani, 2 millió dolláros vételi ajánlat egy névtelenségbe burkolódzó gyűjtőtől érkezett (vagyis biztosak lehetünk benne, hogy nem az "attention whore" Paul-fivérek valamelyike az), aki különleges videojátékok vásárlásával foglalkozik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A NES-re kiadott rekorder Super Mario Bros. azért különleges, mert annak idején egy limitált széria részeként jelent meg, és ami szintén kulcsfontosságú, továbbra is érintetlen, felbontatlan állapotban van. Piaci szakértők szerint egyre népszerűbbé válik az ehhez hasonló játékok nagy összegekért való értékesítése, hiszen látványosan nő azok száma, akik a ritkaságok gyűjtésével foglalkoznak, és emiatt sokan befektetési lehetőséget is látnak ezekben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)