Hirdetés

A családi karantén alatt pont van idő arra, hogy a gyerekek régi DOS-os játékokkal tanuljanak

|

Ha a harmadik otthon töltött hét után már kezdtek kifogyni a módszerekből, amikkel lefoglalhatjátok a kölköket, akkor az ExoDOS archívuma most egy kis segítséget nyújthat. Sőt, még a tanuláshoz is kapunk segítséget.

Hirdetés

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében az itthoni iskolák is átálltak a távoktatásra, ami nem kevés extra terhet ró a szülőkre, akik a munka mellett valahogy az otthon randalírozó utódokat is le kell foglalják, amikor azok épp nem a feladott leckével vannak elfoglalva. Az ExoDOS nevű, régi PC-s játékokkal foglalkozó digitális kollekció összeállítója, most összeállított egy olyan gyűjteményt, melyben kizárólag oktatási céllal készült játékokat találunk. 

Hirdetés

Az exo nicknéven futó közösségi jótevő még tavaly látott hozzá annak a gigászi projektnek, mellyel az volt a célja, hogy az összes, az MS-DOS operációs rendszerre valaha megjelent játékot összegyűjtse és valamilyen formában elérhetővé tegye. Az ExoDOS-nak hála több ezer régi cím vált elérhetővé melyek visszaidézhetik a veterán gamerek gyerekkori játékélményeit.

A koronavírus járványra való tekintettel az alkotó most összerakott egy Exo's Retro Learning Pack nevű csomagot, melynek célja, hogy az otthonmaradó szülőknek könnyítse meg a gyerekekkel való tanulást. Ebben kilistázza az összes olyan DOS-os játékot, amik edukációs célokat is szolgálnak, a Launchbox nevű launcherben pedig mindehhez részletes szűrőket és keresőt készített, hogy akár témákra vagy tárgyakra lebontva csemegézhessünk a címek közül.

Szerinte ez a program nagy segítség lehet a szülőknek, hiszen olyan játékokkal segíthetnek tanulni a gyerekeiknek, amiket akár ők maguk is pörgethettek gyerekkorukban, így az egészet átjárhatja egy jóleső nosztalgia érzés is. Ha szeretnétek szétnézni aközött a 667 játék között, amit a Exo's Retro Learning Pack kínál, akkor ezen a linken keresztül tölthetitek le szükséges fájlokat hozzá. 

Nektek voltak olyan játékok gyerekkorotokban, amik nem csak szórakoztatóak voltak, de tanultatok is általuk?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)