Hirdetés

Ez nem vicc, kizárólag királyi engedéllyel térhet vissza egy klasszikus játéksorozat

|

III. Károly hozzájárulása nélkül nemhogy folytatás nem készülhetne a Discworld szériához, de a régi epizódok újabb, modernizált kiadásaira sincs esély.

Hirdetés

Annak, aki már a '90-es években is aktív játékos volt, bizonyára nem mondunk újat azzal, hogy akkoriban a kalandjátékoké volt az egyik legnépszerűbb műfaj. A szegmenst elsősorban amerikai cégek, a LucasArts (Monkey Island) és a Sierra Entertainment alkotásai (King's Quest) dominálták, de jól mentek az európai, különösen a brit alkotások is. A Broken Sword mellett mindenképpen érdemes megemlíteni a Discworld szériát is, amelynek alapjául a néhai Terry Pratchett sziporkázóan humoros Korongvilág-regényei szolgáltak.

Az utóbbiakért a Perfect Entertaiment felelt, 1995 és 1999 között három epizód látott napvilágot Discworld, Discworld II: Missing Presumed...!? és Discworld Noir címmel. Az első kettő még színes-szagos, rajzfilmes stílusú point & click kalandként kereste a rajongók kegyeit a kelekótya varászlóval, Rincewinddel (magyarul Széltolóval) a főszerepben, míg az utolsó, sötétebb hangulatú részben az Ank-Morpork városőrségének egyenruháját magánnyomozóhoz illő ballonkabátra cserélő Lewtonnal kellett felkutatnunk egy eltűnt személyt.

Hirdetés

Az említett játékokat tervező Gregg Barnett tervezte nemrég a Time Extensionnek adott egy hosszabb interjút, amiben nemcsak arról mesélt, hogy John Cleese elhajtotta őket a fenébe, mondván nem foglalkozik játékokkal, így végül a Monty Python csoport egy másik tagja, Eric Idle vállalta Rincewind szinkronizálását, hanem a Discworld esetleges visszatérését és lebegtetni kezdte.

Elmondása szerint már zajlanak az egyeztetések a háttérben, ám nem annyira egyszerű a dolog, mivel előbb a Koronával kell dűlőre jutniuk. Az Egyesült Királyság törvényei alapján ugyanis minden, legalább 10 éve megszűnt brit vállalkozás szellemi termékeinek tulajdonjoga felerészben visszaszáll az eredeti alkotóra, míg a fennmaradó 50 százalék felett a Korona rendelkezik.

Magyarán az államfői tisztséget is betöltő jelenlegi uralkodó, III. Károly engedélyére van szükség ahhoz, hogy Barnett kipofozva modern platformokra is átültethesse az eddig megjelent Discworld játékokat, az esetleges folytatásokról nem is szólva.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)