Hirdetés

Ezen a honlapon klasszikus PC-s játékok dobozait csodálhatod

|

Ha nincsen a polcodon a Diablo, a Half-Life és ehhez hasonló ritkaságok, így is megnézheted, milyenek voltak fizikai kiadásaik.

Hirdetés

Egyre több arra utaló jel van, hogy a digitális vásárlások lassan kiszorítják a dobozos változatokat. A kézzel fogható kiadások egyik legnagyobb támogatója, a THQ Nordic például idén nyáron jelentette be, hogy erősen korlátozni fogja az optikai adathordozón forgalomba hozott játékainak számát, bár első körben csak PC-n. De az is elég beszédes, hogy az év egyik legjobb játékát, az Alan Wake 2-t azért nem tehetjük fel a polcra, mert a Remedy szerint enélkül több idejü/forrásuk maradt a játékra

A Ubisoft ugyan nem látja ilyen sötéten a jövőt, és olyan gyűjtői kiadásokat látva, mint a Baldur's Gate 3-é, még él bennünk is a remény, hogy minél hosszabb ideig tapogathatjuk meg kedvenc játékainkat, azonban ha eljutunk a búcsúig, akkor még mindig marad egy megoldás. 

Hirdetés

A Big Box Collection névre keresztelt honlap azokat az időket idézi meg, amikor a játékok - mint a Diablo és a Half-Life - nagy, vaskos kartondobozban, díszes csomagban jelentek meg. Az oldal ráadásul nem merül ki annyiban, hogy sima képeket tartalmaz ezekről a csodákról, a tulajdonos, Benjamin Wimmer vette a fáradtságot, és 3D-s modelleket készített minden egyes dobozos játékról, így azokat minden oldalról meg lehet csodálni, sőt ki is lehet nyitni őket. A termékeken található gyűrődések és horzsolások pedig csak még hitelesebbé teszik az egészet, jelezve, hogy ezek olyan videojátékok, amikkel valójában játszottak, nem csak porosodtak a padláson.

A Big Box Collectionön jelenleg több mint 700 doboz van beszkennelve, de Wimmer folyamatosan bővíti a gyűjteményt, szóval miután a maximumra járattuk a nosztalgiafaktort, időnként érdemes visszatérni. Az interneten kevés fantasztikusabb dolog van most ennél. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)