Hirdetés

Folytatódik a legendás Monkey Island széria, maga Ron Gilbert készíti az új részt

|

Érkezik a Return to Monkey Island, ami az első két rész után kapcsolódik be a történetbe.

Hirdetés

A Lucasfilm Games és Devolver Digital bejelentette, hogy Ron Gilbert csapata, a Terrible Toybox folyatja a méltán híres Monkey Island sorozatot, jön a Return to Monkey Island, ami ráadásul már 2022 folyamán meg fog jelenni. A játékot természetesen maga Ron Gilbert írja és tervezi, Dave Grossmannel együtt. 

Ha esetleg kimaradtatok volna a kalandjátékok fénykorából, akkor íme az alapvetések: a Monkey Island főhőse Guybrush Threepwood, aki a világ legismertebb kalózává szeretne válni, illetve szíve hölgye, Elaine Marley kegyeiért is küzd. Mindeközben ellenfele, LeChuck, az élőholt kalózkapitány sem tétlenkedik. 

Hirdetés

A Monkey Island sorozat a Ron Gilbert-féle LucasArts-os kalandjátékok ékköve volt. 1997-ben megjelent The Curse of Monkey Island címmel a harmadik rész, ezt pedig a 2000-es Escape from Monkey Island követte, illetve nem szabad elfeledkezni a Tales of Monkey Islandről sem, amit a Telltale Gamesnek köszönhettünk. Maga Gilbert azonban az első két rész, a The Secret of Monkey Island és a Monkey Island 2: LeChuck's Revenge után elhagyta a sorozatot. 

Most pontosan innen, vagyis a Monkey Island 2 után fogja folytatni a sztorit. Egyelőre egy rövidke kedvcsinálót nézhetünk meg, de ebből is világosan látszik, hogy a klasszikus látványvilágot igyekeznek visszahozni.

Az új rész, vagyis a Return to Monkey Island pontos megjelenési dátuma, illetve célplatformjai nem ismertek, de a régi nagy rajongóknak valószínűleg már maga a bejelentés is épp elég nagy örömhír. Ron Gilbert az elmúlt két évben teljes titokban dolgozott a játékon, kíváncsian várjuk a végeredményt.

Gilbert 2013-ban azt írta a Twitteren, hogy ha valaha is elkészítene egy új Monkey Island részt, akkor azt április elsején jelentené be. Így is tett saját blogján, de nyilván senki sem vette komolyan, az alábbi tweetet viszont már igen.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)