Hirdetés

Ha Gabe Newellen múlik, a Left 4 Deadben nem lettek volna zombik

|

Már ahhoz is nagy szerencse kellett, hogy egyáltalán elkészülhetett minden idők egyik legnépszerűbb zombis játéka, a Left 4 Dead.

Hirdetés

Voltak idők, amikor mindenki zombis játékot készített, és ugyan nem olyan mértékben, mint akkor, de máig megjelennek akciójátékokban az élőholtak, akiket továbbra is imádunk ledarálni. Lehet, hogy sok alkotás nem lett volna annyira népszerű, ha másfajta szörnyek jelennek meg benne.

Talán a Left 4 Dead sem vált volna akkora klasszikussá, ha a Valve úgy dönt, nem engedi a Turtle Rock Studiosnak, hogy zombik legyenek a játékban.

Hirdetés

Chet Faliszek, aki történetíróként dolgozott a Valve-nál, egy nemrégiben készült interjúban elmondta, hogy Gabe Newell nem lelkesedett annyira a témaválasztásért, olcsónak találta a zombik alkalmazását. Nem tetszett neki az sem, hogy a zombis filmek mindig mögöttes mondanivalóval bírtak: Az élőhalottak éjszakája a rasszizmusról, a Holtak hajnala a konzumizmusról szólt, ezért a játékot is olyannak képzelte el, mint valamit, aminek kell, hogy legyen mondanivalója. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Faliszek végül azzal győzte meg őt, hogy felvetette, a játék szóljon egész egyszerűen az együttműködésről, a főszereplők legyenek tudatában annak, hogy lényegében egy zombis film eseményeit élik át, annak hőseiként kell helytállniuk.

Örülünk, hogy végül Newell is egyetértett vele, és a Left 4 Dead minden idők egyik legjobb zombis játékává válhatott.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)