Hirdetés

Ha szereted a Doomot és tiszteled a 33 éves id Software munkásságát, akkor ezt a beszélgetést látnod kell

|

Amikor John Romero és John Carmack sztorizgat David L Craddock moderálásával, akkor azt minden rajongónak érdemes megnéznie.

Hirdetés

A Doom szerintünk olyan játék, amely megváltoztatta a játékipart. Nem lehet elvitatni örök érvényű érdemeit, és nem véletlen, hogy a mai napig ömlenek a világra különféle mutációi, köztük az örök kedvencem, a traktoros változat.

Persze az id Software története sokkal több és kalandosabb a Doom készítésénél, erről Paca kolléga írt nektek egy kiadós cikket annak idején, érdemes elolvasni.

Bármennyire is csodás az általunk prezentált történelem,  mindenképpen jobb, ha maguk a legendák mesélik el, egészítik ki saját gondolataikkal, egymásra reflektálva. Már a Doom is 30 éves (elég kemény belegondolni), az id Software pedig 33 éve indult útjára, így a két kulcsembere ebből az alkalomból végigsztorizott nemrég közel két órát, mindenképpen érdemes megnézni az alábbi streamet.

Hirdetés

A beszélgetés részben szól csak a Doomról, több témát is érintenek, többek között azt, hogyan dolgozott John Carmack, Romero és Tom Hall, hogyan kezelték a fejlesztéssel járó nehéz és akkor még egészen újszerű helyzeteket, és persze több címükről is szó esik. Nagyon ajánlott végighallgatani, nem csak rajongóknak, hanem azoknak is, akik szeretnék tudni, hogyan működött a játékipar évtizedekkel ezelőtt.

Ti melyik id Software játékot szeretitek a legjobban?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)