Hirdetés

Hamar kudarcba fulladt, amikor a DC a Marvel egy sikeres csapata előtt akart tisztelegni

|

Ambiciózus ötlet volt a Champions of Angor, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Hirdetés

A képregények világában többször is előfordult már, hogy a Marvel és a DC valamilyen formában együtt dolgoznak, vagy éppen a versenytárs egy-egy különlegesebb munkája előtt tisztelegnek egy alkotással. A Marvel például a Squadron Supreme füzetekkel ismerte el a Justice League sikerét, erre reagálva pedig a DC is igyekezett előrukkolni egy hasonló ötlettel. Az Avengers iránti tiszteletből született meg 1971-ben a DC Champions of Angor nevű szuperhős csapata, de a karakterek végül nem sok füzetben voltak láthatók, és szinte teljes feledésbe merültek.

A Champions of Angor először a Justice League of America 87. számában bukkant fel 1971 februárjában, néhány héttel később, mint a Marvel Squadron Supreme-je az Avenger 85. füzetében. Nem volt teljesen véletlen egybeesés, hiszen a két író, Mike Fredrick (Justice League) és Roy Thomas (Avengers) korábban már ismerték egymást. A Champions of Angor csapata ebben a füzetben egy félreértésből adódóan csapott össze a Justice League-gel.

Hirdetés

A csapat tagjai a Thorhoz hasonlító ausztrál ősi istenség, Wandjina; a Scarlet Witch (Skarlát Boszorkány) és Quicksilver (Higanyszál) párosa előtt tisztelgő Silver Sorceress és Jack B Quick, valamint Blue Jay, a Marvel Hank Pymjére hajazó karakterek voltak - mindegyikük a lepusztított Angor bolygó hőse, akik összeállva vették fel a küzdelmet a fenyegetések ellen. A debütálást követően a DC viszont elhanyagolta a Champions of Angor koncepcióját, és csak egy-egy füzetben jelentek meg a hősök: 1990-ben a Justice League Europe és a Justice League Quarterly hasábjain.

A tisztelgésnek és belsős paródiának szánt csapathoz eredetileg tehát vélhetően több történetet is írtak volna, de a Marvel Squadron Supreme népszerűségét meg sem közelítette a hasonló alapelvek ellenére. Érdemes eljátszani a gondolattal, hogy esetleg jobb időzítéssel, vagy a hősök jobban kidolgozott háttértörténeteivel mire vihette volna a sorozat. Ti el tudnátok képzelni manapság egy Champions of Angor vagy ahhoz hasonló új szuperhős csapat sikerét a képregényekben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)