Hirdetés

Íme a napenergiával működő Game Boy

|

A különleges kütyü képes AA elemek nélkül üzemelni, és persze játszhatunk is rajta, de azért még van néhány zavaró tulajdonsága.

Hirdetés

Határozottan a Nintendo egyik legnépszerűbb konzolja a hordozható Game Boy, ami eredetileg 1989-ben jelent meg a piacon, majd csak jó néhány évvel később, egészen pontosan 2003-ban állt le a gyártása. Mivel egy elemekkel működő konzolról van szó, így a megfelelő játékélmény érdekében nem árt, ha alaposan beraktározunk ebből az energiaforrásból, de nemrég bemutatkozott egy megoldás, ami nagy mértékben megváltoztatja a kütyü működését.

Hirdetés

Az amerikai Északnyugati Egyetem és a Delfti Műszaki Egyetem néhány kutatója ugyanis bemutatta az Engage elnevezésű gépet, ami gyakorlatilag egy napenergiával működő Game Boy. A masinát a szokásos négy AA elem helyett napelemek hajtják, és elméletileg az eredeti konzolra készült bármelyik játékot képes futtatni, ráadásul még a kazettákat is kezeli. Ahogy az az alábbi videóban is látható, egy elég kisméretű kütyüről van szó, ami nagyjából fele annyit nyom, mint egy Game Boy.

Viszont jelenleg sajnos vannak olyan hiányosságai az Engage-nek, amelyek miatt nem igazán volna túl élvezetes a használata. Például egyelőre még nem képes hangot kiadni magából, illetve a beépített képernyője is igencsak apró. Ráadásul simán előfordulhat, hogy kb. 10 másodpercenként kikapcsol, mivel elég nehéz annyi energiát gyűjtenie, hogy folyamatosan működni tudjon, viszont a játékbeli haladásunkat elméletileg nem veszítjük el.

Az Engage-et szeptember 12-én fogják bemutatni a nagyvilágnak a virtuálisan megrendezésre kerülő UbiComp eseményen. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)