Hirdetés

Instant nosztalgia ez a videó arról, hogyan készült a klasszikus Prince of Persia mozgása

|

Egészen 1985-ig repít vissza minket Jordan Mechner nosztalgikus videója.

Hirdetés

Talán egyeseknek meglepő lehet, de nem a 2003-as Prince of Persia: The Sands of Time a széria legelső része, az már a Ubisoft rebootja volt. 1989-ben jelent meg az eredeti Prince of Persia, amelyet Jordan Mechner alkotott meg és a Broderbound adott ki a Karateka hatalmas sikere után.

Mechnert olyan alkotások inspirálták a címben szereplő herceg kalandjainak megteremtéséhez, mint Az Ezeregyéjszaka meséi, Az elveszett frigyláda fosztogatói és a Robin Hood kalandjai, a főhős karakteranimációját pedig egy különleges technikával, rotoszkóp technikával hozta össze, amelynél az animátorok kockánként követik a mozgóképeket, hogy valósághű mozgást hozzanak létre.  

Hirdetés

A munkálatok során Mechner testvére volt a herceg modellje, és igazi kuriózumként az alábbi videóban azt csodálhatjuk meg, hogy négy évvel a játék megjelenése előtt, 1985 októberében hogyan rögzítették a karakter mozgását. Valószínűleg mindenkiben élénken élnek a mozdulatok, amiket informatika órákon ezerszer is látott, a felvételenek köszönhetően pedig fény derült ezek eredetére: 

A '89-es Prince of Persiát két folytatás is követte (1993-ban a The Shadow and the Flame, 1999-ben pedig a Prince of Persia 3D), majd a jogokat megszerezte a Ubisoft. Mechner a 2003-as The Sands of Time elkészítéséből is kivette a részét, amiképpen a franchise legújabb epizódja, a 2024. január 18-án érkező Prince of Persia: The Lost Crown létrejöttét is segítette, sőt be is védte a fanyalgókkal szemben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)