Hirdetés

Lehetetlennek tűnt, de egy 13 éves játékos végigjátszotta a Tetrist

|

A játék NES-es, különösen nehéz verziójában sikerült eljutnia a játék legvégéig.

Hirdetés

A Tetris köztudottan nem egy olyan játék, amiben a végigjátszás a cél, de vannak olyan változatai, amiket nem pörgethetünk a végtelenségig. Ilyen például a NES-es kiadás, amit a játék elemeinek folyamatos gyorsulása miatt sokáig még a profik is csak a 38. pályáig tudtak elvinni, aztán 2021-ben sikerült felfedezni egy technikát, amit elsajátítva új célok nyíltak meg.

A tizenhárom éves Willis "Blue Scuti" Gibson a napokban elért oda, ahova korábban még senki: a Tetris NES-es változatának legvégére.

Hirdetés

Az 1989-es kiadásban még nem lehetett például elemeket tartalékolni, emiatt is nehezebb, mint a többi, és ezért Gibson eredménye még értékesebb. A 157. pályán, bőven azután, hogy a hat számjegyet kezelni képes számláló kiakadt 999 999-nél, a játék összeomlott, de ez rendeltetésszerű működés, a közösség ezen pont elérését tekinti a Tetris végigjátszásának. Az összeomlás egyébként már a 155. pályán elérhető lenne, meg is lepte a játékost, hogy nála csak később aktiválódott - a szerencsések (vagy nem szerencsések, nézőpont kérdése) elvileg, ha nem váltanak ki összeomlást, a 255. szintig játszhatnának, ami után megint a legelső pálya következik.

Aki szeretné, alább végignézeti a teljes játszmát, amivel egyébként a legmagasabb pontszám, a legnagyobb elért szint és a legtöbb lebontott sor rekordját is sikerült megdönteni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)