Hirdetés

Még több Silent Hill remake születhet a jövőben

|

Ha már a Konami képtelen érdemben életet lehelni a szériába, legalább a nosztalgiával kezdenének valamit.

Hirdetés

Azt tudjuk, hogy Norman Reedus szerint a Death Stranding sokkal jobb játék lett, mint amilyen a Silent Hills lehetett volna, de lássuk be, a Konami valóban képtelen volt az elmúlt években értelmes dolgot kezdeni a legendás horror-szériával. A nemrég debütált interaktív sorozatról ne is beszéljünk, akkora gyász az egész, és a Silent Hill 2 remake-re (ami legalább megdobogtatta a rajongók szívét) még várnunk kell, bár állítólag a Bloober Team már közel van a befejezéshez, jelentsen ez bármit is. Marad nekünk a röhejes Silent Hill pacsinkó felemelő emléke, fogat csikorgatva emlegethetjük a Konami nevét.

Annyit azért legalább remélhetünk, hogy pénzt azért akarnak csinálni maguknak, és ezért kénytelenek lesznek a biztos módszerekhez nyúlni. Azt tudjuk, hogy további Silent Hill-projektek készülnek: jön a Silent Hill Townfall, amelyet a skót NoCode stúdió fejleszt, és az Annapurna Interactive fog kiadni, valamint a Silent Hill F, ami az ígéretek szerint egy "teljesen új történet, amely az 1960-as évek Japánjában játszódik, és gyönyörű, mégis rémisztő világot mutat be". Ha viszont ezek nem váltják be a reményeket, akkor is meg kell fejni valahogy a rajongótábort (van még ilyen?).

Hirdetés

A Konami "konszolidált pénzügyi eredményekről" szóló jelentése teljesen mellékesen említést tesz a Silent Hill sorozat remake-jeiről is egy Metal Gear Solid Delta: Snake Eaterről szóló mondatban a grafikai motort illetve, ez persze lehet csak hiba is, de arra is utalhat, hogy egynél több remake van fejlesztés alatt a Konami berkein belül. Több külföldi sajtóorgánum megkereste a Konamit a témában, ha a kiadó reagál ezekre, azokról természetesen mi is beszámolunk majd nektek.

A Capcom bebizonyította, hogy az okosan felépített remake-ek jól hoznak a konyhára, nem véletlen tehát, hogy a Konami is hosszú évek csendje után mozgolódni kezdett, de történelmüket ismerve vannak erős kétségeim, mennyire lesznek sikeresek majd a Silent Hill széria újabb próbálkozásai, a Silent Hill: Ascension egyelőre nem azt mutatja, hogy remek irányba haladunk. 

A Silent Hill 2-t nagyon nehéz lesz elrontani, ebben azért legalább biztosan reménykedhetünk, de ha még készülne remake, te melyik részt látnád viszont szívesen felújítva?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)