Hirdetés

Közel 20 év után megszűnik a Microsoft Internet Games szolgáltatás

|

A klasszikus offline játékok azért nem fognak eltűnni a gépekről, de már nem játszhatunk egymással online.

Hirdetés

A Microsoft 2000-ben mutatta be az Internet Games szolgáltatást, amelynek köszönhetően online lehetett játszani a különböző Windows-játékokat. Majdnem két évtizeddel a debütálás után véget ér egy korszak, és a játékok nem lesznek többé elérhetők. Ezernyi XP-n nevelkedett casual játékos, irodai dolgozó és nagymama sír fel most.

Hirdetés

Az internetes Backgammon, Checkers, Spades, Hearts és Reversi játékok online szekciója július 31-ig lesz elérhető Windows XP és Windows ME operációs rendszereken, míg a teljes Internet Games szolgáltatást január 22-vel szüntetik meg.

A Windows Gaming Team csapata megköszönte a játékosok támogatását, és elmondta, hogy egy nagyszerű közösség alakult ki az évek során. A cég erőforrásait viszont a továbbiakban másra fordítják, így az Internet Games korszaka hivatalosan is véget ér. Aki még teheti, egy búcsúpartira ugorjon fel, mielőtt véget ér a két évtizedes móka.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)