Hirdetés

Most egy legendás játékot nyomhatsz felújítva a böngésződben

|

Dominic Szablewski nem várt a tovább a Sonyra: vagy lekapcsolják a weboldalát és csinálnak egy rendes remastert, vagy hagyják meg nekünk ezt a csodát.

Hirdetés

Amikor a Sony belépett konzolpiacra 1995-ben, akkor mérföldeket vert versenytársaira technológiai fronton. A klasszikus PlayStation konzol erejének egyik legjobb demonstrációja annak idején a Psygnosis gondozásában megjelent Wipeout volt, amely 95 őszén meghódította a világot, vicces módon folytatása még 1996-ban Sega Saturnra is megjelent, pedig az gyengébb gép volt, mint a Sony masinája. 

Az akkori szemmel lenyűgöző árkád versenycím sajnos a mai napig nem szerezhető be sehol, legalábbis legálisan. Ugyanakkor a játék forráskódja 2022-ben kiszivárgott, Dominic Szablewskit pedig nem kifejezetten érdekelte innentől, hogy mit lehet, és mit nem. 

Hirdetés

A hobbifejlesztő az egész Wipeoutot játszhatóvá tette így a böngészőinkben.

Szablewski elmondta, hogy a legnagyobb kihívás a forráskód rendbeszedése volt. A fejlesztők nagyon jó munkát végeztek annak idején, de ahogy jöttek a Wipeout portok úgy egyre több munkáskéz pakolt egyre több sallangot az alapra. Ettől függetlenül a feladat sikerült, így a Wipeout most feloldott framerate mellett pörgethető modern rendszereken.

Persze a Sony egy pillanat alatt lelőhetné a weboldalt, de ezen a ponton a rajongótábort már kifejezetten érdekli, mit lép a PlayStation vállalata. Sőt, valószínűleg örülnének neki, ha a Sony lépne valamit, mert az legalább jelezné, hogy a kiadót még érdekli bármennyire a Wipeout helyzete, és talán reménykedhetünk abban, ami a Capcom esetében már megtörtént: rajongói remake indított el egy új sikertörténetet, amit már nem nagyon kell részleteznünk a Resident Evil 2 és 3 remake sikerének fényében.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)