Hirdetés

Nem sokáig lehetett régi játékokkal játszani Xbox konzolokon

|

A zöld csapat felügyelői megpróbálják ellehetetleníteni az emulátorok telepítését az Xbox Series konzolokra.

Hirdetés

A játékok emulációja mindig is egy kényes kérdéskör volt az iparon belül, de a Microsoft egy ponton éles határt húzott: a konzoljaikra tilos olyan szoftvert felpakolni, ami más rendszerekre készült játékokat indít el. Ezért sem találunk semmilyen emulátort az Xbox hivatalos, digitális üzletében.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne (vagyis lehetett volna) emulátorokat letölteni a Series konzolokra. Megvan a módja annak, hogy külső forrásokból feltelepíthessünk ilyen programokat, a szabályzat ellenére is.

Hirdetés

Az elmúlt napokban azonban változott a helyzet. Az emulátorfejlesztők sorban kezdték jelezni, hogy a Microsoft lecsapott rájuk, és a szoftverek már nem indulnak el módosítatlan Xbox konzolokon. Ha most próbáljuk meg elindítani mondjuk a Dolphint (GameCube/Wii emulátor), akkor a rendszer "ezt az alkalmazást nem lehet elindítani, mivel megszegi a Microsoft szabályzatait" üzenettel válaszol.

Van ennek azonban egy kiskapuja. Egy 20 dolláros kifizetéssel hozzáférhetünk a fejlesztői módhoz, aminek köszönhetően minden korlátozástól mentesülünk. Nem könnyű feladat az Xbox fejlesztői és normál módja közti váltogatás, de ezzel megkerülhető az új emulátor-gát.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Sokan megkérdőjelezték egyébként a Microsoft új intézkedését, mondván "biztosan a Nintendo odacsapott az emuláció miatt", de a cég képviselője azt nyilatkozta az amerikai IGN-nek, hogy az ilyen pletykák alaptalanok. Egyszerűen csak a korábban létező szabályokat kezdték most el betartatni.

Akármi is legyen az igazság, aki retrózni akar, annak maradnak az eredeti Xboxra megjelent, a Series és One konzolokkal is kompatibilis klasszikusok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)