Hirdetés

Valaki 20 év késéssel csinált egy SEGA Genesis játékot

|

Ráadásul még a fejlesztést is egy retro PC-n végezte.

Hirdetés

Matt Phillips játékfejlesztőként dolgozik, de kicsit elege volt már a modern dolgokból, és egyébként is azért választotta ezt a pályát, mert a '90-es években beleszeretett az akkori játékokba, és elhatározta, hogy ilyeneket fog csinálni.

Hirdetés

Matt most valóra váltotta a gyerekkori álmát. Fogott egy Sega CD fejlesztői készletet, amit rákötött egy Windows 95-öt futtató gépre, és nekiállt a fejlesztésnek. Eleinte könnyebb játékokkal kezdte, Tetrist és Pongot fejlesztett, hogy beletanuljon egy kicsit a rendszer limitációiba, aztán összehozta a Tanglewood névre keresztelt platformert.

Az mondjuk biztos, hogy egészen más egy olyan hardverre fejleszteni, amiben mindössze 72kb RAM van. Matt elismerte, hogy néha az őrület határára kergette a projekt, de ennek ellenére szerinte nem ez volt az utolsó alkalom, hogy ilyesmire vállalkozott. Mivel a kazetták gyártása jelenleg is  folyik, a rajongók valamikor nyáron kaphatják meg a saját példányaikat. Ha ti is szeretnétek egyet, itt tudtok lecsapni rá. Ha nincs ilyen konzolotok, de kíváncsiak vagytok a játékra, akkor a demót PC-n is kipróbálhatjátok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)