Hirdetés

Soha nem mértek még annyi egyszerre játszó játékost a Half-Life 2-ben, mint most

|

A napokban új rekordot állított be a közösség.

Hirdetés

Mondanunk sem kell, a 2004-ben megjelent Half-Life 2 a Valve egyik legsikeresebb játéka, amibe sokan már a megjelenésekor belevágtak, mások pedig csak évekkel később pótolták. Néhány hete pár youtuber összeállt, és arra szólították fel a közönséget, hogy döntsenek rekordot.

A Breaking the Bar kihívás résztvevőinek mindössze annyit kellett tenniük, hogy augusztus 14-én elindítják a játékot, és játszanak vele 1-2 órát. A szervezők eleinte azt kommunikálták, hogy elég lesz, ha 7000-en segítenek, mivel a Steam Charts oldalán - ami 2012 júliusától méri a játékosszámot - 6882 volt a korábbi csúcs, azonban a SteamDB már 2008-tól üzemel, és ott 12953 volt az egyszerre játszók maximális száma.

Hirdetés

Mivel a legrégebbi adatot is 4 évvel a játék megjelenése után mérték, azt nem állítanánk, hogy többen játszottak egyszerre most, mint valaha, viszont a mért számokat sikerült túlszárnyalni: a SteamCharts 14378-at, a SteamDB 16101-et számolt. A Twitchen is megugrott a játék népszerűsége, közel 9000-en követtek valamilyen HL2-es közvetítést.

Nem először szerveztek ilyet: a SteamDB-s rekordot is úgy sikerült beállítani, hogy játékosok összeálltak, és így próbálták rávenni a Valve-et, hogy mondjon valamit a Half-Life sorozat jövőjéről. Most nem volt ilyen hátsó szándék.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)