Hirdetés

Több mint 20 év után kap folytatást egy kultikus horrorjáték

|

Jön az 1999-es Shadow Man utódja, a Shadowman: Darque Legacy.

Hirdetés

Ma már valószínűleg kevesen emlékeznek az Acclaim Entertainmentre, pedig az 1987 és 2004 között működött kiadónak volt néhány meghökkentő húzása. De ami még fontosabb, több emlékezetes franchise is kötődik a nevéhez, mint például a Turok, a Constructor, a Re-Volt és a Shadow Man. Az utóbbit 1997-ben jelentették be, rá egy évre kellett volna megjelennie, de végül 1999-re csúszott. Első körben PC-n, PlayStationön és Nintendo 64-en látott napvilágot, majd készült egy Dreamcastre szánt verzió is.

A Valiant Entertainment Shadowman füzetei szolgáltatták a misztikus és horrorelemekkel gazdagon átszőtt, 3D-s akció-kaland alapját, amelyben egy Michael LeRoi nevű vudu harcost alakítottunk, aki a természetfelettivel kokettáló Hasfelmetsző Jack nyomába eredt. A korabeli kritikák vegyesek voltak ugyan, de kialakult a maga rajongótábora, így folytatást is kapott Shadowman: 2econd Coming címmel PS2-n.

Hirdetés

Azóta síri csend honolt a franchise körül, leszámítva az első rész újrakevert változatát, amit a Nightdive Studios hozott el nekünk 2021-ben. Most viszont komoly változást jeleznek elő a csontok, érkezik ugyanis a következő felvonás a Blowfish Studios Studios műhelyéből, méghozzá a képregények kiadójának támogatásával. A Shadowman: Darque Legacy előreláthatóan 2024-ben jelenik meg PC-re (a Steam és az Epic Games Store kínálatában is megtaláljuk majd), valamint jelenlegi generációs konzolokra, tehát PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re.

A fejlesztők rémisztő ellenfeleket és kihívást nyújtó, zsigeri küzdelmeket ígérnek, melyek során szektásokkal és nem erről a világról származó szörnyekkel is meg kell küzdenünk úgy az élők, mint a holtak birodalmában. Az pedig, hogy hősünknek mindkét világba szabad bejárása van, alapvetően határozza meg a környezeti fejtörők természetét.

Mindezt szerepjátékokból kölcsönvett karakterfejlesztéssel, lebilincselő narratívával, borzongató atmoszférával fejeli meg a csapat. Meg kell hagyni, nem hangzik rosszul, de többet kell látnunk belőle ahhoz, hogy előkelő helyre tegyük a várólistánkon.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)