Hirdetés

Váratlanul felkerült a netre a törölt Daredevil játék működő prototípusa

|

A Daredevil: The Man Without Fear eredetileg PC-re, Xboxra és PlayStation 2-re készült.

Hirdetés

Miközben a Marvel szenved a Disney+-ra szánt Daredevil: Born Again sorozat összehozásával, és a Marvel's Spider-Man 2 játékosai DLC-t szimatolnak egy hiányzó tábla miatt (amit a legutóbbi frissítés pótolt egyébként), felbukkant egy törölt Daredevil játék játszható prototípusa a világhálón. 

Arról a projektről van szó, amelyből pár éve már láthattunk néhány képkockát. A Daredevil: The Man Without Fearnek 2003 környékén kellett volna megvalósulnia, hogy meglovagolják vele a Ben Affleck főszereplésével készült mozifilm felhajtását, ám végül kukázták a projektet, miután a mögötte álló Encore lehúzta a rolót. Olyan legendás Marvel-gonoszokkal harcolhattunk volna benne, mint Kingpin és Bullseye, ráadásul feltűnt volna Elektra és Fekete Özvegy is. 

Hirdetés

Most, 20 évvel később elérhetővé vált a játék prototípusa a videojátékok megőrzésével foglalkozó csoportnak, a Hidden Palace-nek köszönhetően. A banda állítólag egy névtelen fejlesztőtől kapta meg a Daredevil: The Man Without Fear fájljait, amiket a közösség egyik tagja, SolidSnake11 tett játszhatóvá, a végeredmény pedig a Hidden Palace honlapján landolt, így a félkész akció-TPS szabadon letölthetővé vált a rajongók számára. 

A Hidden Palace szerint a Daredevil: The Man Without Fear az 5000Ft. Studios fejlesztésében készült PC-re, PlayStation 2-re és Xboxra, és Frank Miller 1990-es, Elektra Lives Again című képregényéből merített ihletet. A jelentések szerint a Sony számos olyan követelményt támaszott a játékkal szemben, amelyek a korlátozott erőforrások nagy részét elszívták, például beat 'em up stílusú harcrendszert szeretett volna bele, a vállalat követelései viszont ellentétben álltak azzal a megállapodással, amit a Marvel kötött a fejlesztőkkel. Végül a projekt olyannyira megváltozott az eredeti tervekhez képest, hogy a Marvel végül nem kért belőle, így 2004-ben törölték, pedig már majdnem készen volt. 

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)