Hirdetés

A Warcraft 3 egyik legfontosabb elemére technikai akadályok miatt volt szükség

|

Bár volt értelme és taktikai szerepe, az Upkeep rendszer igazából csak erőforrásmegtakarítás céljával került be a játékba.

Hirdetés

Ma hajnal óta dübörög a Warcraft 3: Reforged, a stratégiai műfaj egyik legmeghatározóbb címének felújított verziója. A megjelenés kapcsán Rob McNaughton, a War3 vezető művésze mesélt kicsit az Upkeep mechanikáról. Ugyan ez már elválaszthatatlan része a nagy klasszikus játékmenetének, igazából nem így indult a dolog.

Hirdetés

Az Upkeep lényege, hogy a kitermelt egységeink számától függően változik a seregünk eltartásának költsége. Ha csak egy kis csapatunk van, akkor az aranytermelésünk nem módosul, de ha a mérő felugrik a High Upkeep kategóriába, akkor a seregünk a kitermelt arany 60 százalékát elviszi.. A High Upkeep egy szándékosan büntető állapot volt, ami agresszív játékra kényszerítette még a legmegszállottabb teknősöket is. A fejlesztők részéről ugyanakkor nem ez volt a mechanika létezésének elsődleges célja.

"A StarCraftban elég magas egységhatárokat szabhattunk meg, de a Warcraft 3 egy teljesen 3D-s RTS, és annak idején nem volt végtelen memória a gépekben. A 3D-s hardverek még elég gyengék voltak. Ennek kordában tartására építettük be az Upkeep rendszert."

Mivel ez akkor egy fontos részévé vált a játéknak, így a Reforged verzióból sem szedhették ki.

"Természetesen megmaradt, de ha bármit máshogy csinálhatnék, akkor inkább a nagyobb seregeket választanám. De ez csak én vagyok. Ez a dizájn segített abban, hogy a Warcraft 3 más legyen, mint a StarCraft."

A Warcraft 3: Reforged ma jelent meg Európában PC-re. Ti megvettétek már?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)