Hirdetés

Az Epic idén sem hagy fel az ajándék játékok osztogatásával

|

2021-ben is hatalmas siker volt az Epic Games Store ingyen játék programja, amit nem állítanak le idén sem.

Hirdetés

Mikor a Steam konkurenseként elindult az Epic Games Store 2018-ban, érthető volt, hogy az Unreal Engine mögött álló cég egy nagyobb kezdőlökést szeretett volna adni a platformjának. Így elég agresszív üzletpolitikát folytatva komoly exkluzivitási szerződéseket kötöttek és ingyen játékokat kínáltak, hogy bevonzzák a PC-s gamereket.

Úgy tűnik, mindkét taktika elég jól működik, így valószínű, hogy exkluzív címek továbbra is lesznek a platformon, az pedig már biztos, hogy az ingyen játékok sora is tovább folytatódik idén.

Ezt az év eleji visszatekintőjében erősítette meg a kiadó, amiben sorra vették tavalyi eredményeiket, és 2022-re is előrevetítettek néhány érdekes újdonságot. Az Epic számára az ingyenes játékok alapvetően az új felhasználók regisztrációjának bátorítását szolgálják, ami 2021-ben is kiválóan működött, csak tavaly harmincnégymillió új fiók került bejegyzésre a digitális áruházban, ezzel együtt már 194 millió ügyfélnél járnak. Ennek az eléréséhez tavaly nyolcvankilenc ingyen játékot kínált az Epic Games Store, amikből összesen több mint 765 millió példányt zsebeltek be a játékosok.

Hirdetés

Sőt, a legtöbb esetben nem csak megszerezték őket, hanem játszottak is velük, ugyanis hetvenhat játék esetében meg is dőlt a PC-s játékosszám rekordja, átlagosan tizenháromszor nagyobb létszámmal, mint az adott cím korábbi csúcsa. Azért vásároltunk is bőven az Epic Games Store-on keresztül, tavaly 840 millió dollár forgalmat bonyolított a bolt, ami az előző évhez képest 20%-os növekedést jelent. Ennek viszont túlnyomó részét az Epic saját kiadású játékai tették ki (ami a Fortnite miatt érthető is), csupán 36%-ban vásároltuk külső csapatok játékait.

A blogposzt emellett visszatekint arra is, hogy 2021-ben milyen feature-ökkel tették jobbá a kliensüket, így például bevezették végre a kosár funkciót, az achievement-támogatást, javítottak a kívánságlista működésén és a termékoldalakon is.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

De legalább ilyen fontos, hogy milyen fejlesztésekkel készülnek 2022-re, ezek között szerepel az önálló játékkiadást támogató eszközök teljes körű elindítása, illetve egy olyan keretrendszer felállítása, ami könnyebbé teszi a más klienseket használó játékosokkal történő közös játékot. Továbbá részletesebb játékosprofilunk lesz majd idén az EGS-en, közösségi funkciók, illetve különböző játékokhoz és kiadókhoz tartozó hírpanelek, a könyvtár és a letöltések jobb kezelését segítő funkciók, és az Epic Wallet szolgáltatás kiterjesztése is mind várható.

Végül kitértek arra is, mik voltak 2021 legnagyobb játékai, ahol az is látszik, hogy az exkluzivitás is működik. A listát ugyanis az időlegesen csak az Epic Games Store-on kapható Final Fantasy VII Remake Intergrade vezeti (ennek esetében még nem járt le az exkluzivitás), a második helyen a Hitman III áll, de a Chivalry II, a Darkes Dungeon II, és a Kena: Bridge of Spirits is exkluzivitási szerződés tárgyát képezte.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)