Hirdetés

Ingyenes Game Pass csomaggal erősíthet az Xbox

|

Néhány reklám elviseléséért cserébe hozzáférhetnénk a Microsoft válogatott játékaihoz.

Hirdetés

Valószínűleg a Game Pass a Microsoft legnagyobb ütőereje - még a Sonyt is arra késztette, hogy újratervezze a PlayStation Plust. A vállalat egyre nagyobbá váló videojátékos részlege a stúdióin és együttműködésein keresztül folyamatosan gondoskodik arról, hogy az előfizetőknek legyen mivel játszaniuk (és a képbe hamarosan bejön az Activision-Blizzard katalógusa is), ráadásul a legolcsóbb csomag, a Core bevezetése, valamint a hozzáférhetőség miatt ez egyre jobb ajánlatot jelent.

A Microsoft Gaming vezérigazgatója a közelmúltban több nyilatkozatot is tett, például kihangsúlyozta, hogy a Game Pass pénzügyileg is életképes, valamint cáfolta, hogy Nintendo és PlayStation konzolokra is elhoznák a szolgáltatást. Utóbbi állítást az Xbox pénzügyi igazgatója, Tim Stuart tette, aki most újfent utalgatott valami különlegesre. 

Hirdetés

Stuart a Wells Fargo TMT Summiton beszélt a vállalat terjeszkedési terveiről a Game Pass és az xCloud streaming révén, és elmondta, hogy olyan területeken, ahol a lakosság nem rendelkezik magas jövedelemmel, lehetőséget lát a szolgáltatás nekik kedvező bővítésére. Az elképzelésnél olyan régiók lebegtek a szemeik előtt, mint Afrika, India és Délkelet-Ázsia, ahol a fiataloknak egyre több bevételük van, rendelkeznek mobileszközökkel, viszont még nem olyan mértékű a jövedelmük, hogy megengedhessenek maguknak konzolokat vagy PC-t. 

Az ötlet az, hogy az xCloudon keresztül streamelhetnék a Game Pass játékait, méghozzá egy új előfizetői konstrukció keretében, amely ingyenes lenne, viszont tartalmazna reklámokat. Stuart példája alapján két órányi játék után harminc másodpercnyi reklám következne. 

Természetesen ez nem ér fel egy hivatalos bejelentéssel és a konkrétumokról sem esett szó, de tekintve, hogy a Microsoft korábban már többek között az Xbox Insider programban is megkérdezte a felhasználókat arról, hogy mit szólnának egy reklámokkal tűzdelt modellhez, és nemrég felfedezték egy funkció kódrészletét az Xbox konzolok operációs rendszerében, ami lehetővé tenné a Game Pass-os idő feloldását, simán lehet, hogy 2024-ben már elrajtolhat a kísérletezés. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)