Hirdetés

Most ingyen belekóstolhattok egy magyar játékban a belpesti életérzésbe

|

Egyszerre humoros és nyomasztó kalandjáték állít görbe tükröt a budapesti fiatal értelmiség jókora része elé.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy hollywoodi filmekben és tévésorozatokban már régóta mutogatják a magyar főváros reprezentatívabb helyszíneit, a videojáték-ipar még nem igazán fedezte fel magának a Budapestben rejlő lehetőségeket. A régiónk eleve alulreprezentált a médiumban, de ha mégis fontolóra veszi egy stúdió, hogy szerepeltesse játékában valamelyik nagyvárost a térségből, akkor sokkal nagyobb valószínűséggel esik a választása Prágára.

Ezen az arányon javít a még javában formálódó, noir stílusú Lost Budapest mellett egy újabb, a magyar fővárosban játszódó projekt, aminek megjelenéséről a Telex adott hírt.

Hirdetés

A Majd nálatok című alkotás első blikkre tradicionális point & click jellegű kalandjátéknak tűnik, ám ha vesszük a fáradságot, és keresztülkattintjuk magunkat a rövid történeten, akkor rájövünk, hogy bizonyos jól megszokott elemek hiányoznak. Nyoma sincs a tárgyak kombinálásának sem a megfelelő helyen és időben történő használatának, ahogy fejtörők sem várják a játékost.

De nyilvánvalóan nem is a műfajjal kapcsolatos elvárásoknak kívánt elsődlegesen megfelelni a készítők saját tapasztalatain és benyomásain alapuló mű. Inkább úgy érdemes rá tekinteni, mint egy ablakra, amelyen keresztül az is bepillantást nyerhet a VIII. kerület leginkább lepusztult részeit időző szociokulturális közegbe, aki eddig csak képeslapon látta Budapestet, sosem fordult meg romkocsmában, sosem folytatott parttalan, sehova sem vezető diskurzust a legkülönfélébb társadalmi problémákról.

A beleélést a szlenggel gazdagon nyakon öntött szövegek és a fotórealizmust stilizált megoldásokkal vegyítő látvány mellett a való életből vett újságkivágások, szórólapok és kézzel írt hirdetések hivatottak megkönnyíteni. De nem kell nekem, vagy a fenti videónak hinnetek, magatok is meggyőződhettek arról, hogy milyen élményt nyújt Kili Zsanna (tervezés), Hegymegi János (programozás), Lakos Mété (zene) és Stef Bin (hangszerelés) alkotása, amelyet ingyen kipróbálhattok a Studio CiGi oldalán. Amennyiben támogatni szeretnétek a feltörekvő csapatot, azt is megtehetitek ugyanott.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)