Hirdetés

2019-ben indult a per, amit az Activison most nyert meg egy pankrátor ellen

|

A WWE sztárja szerint a Black Ops 4-ben pofátlanul lemásolták az általa megalkotott karaktert.

Hirdetés

2019 februárjában Booker T. Huffman beperelte az Activisiont, ugyanis szerinte a kiadó jogtalanul használta fel a pankrátor által megformált G.I. Bro karaktert a Call of Duty: Black Ops 4-ben.

A per egy plakát köré épült, melyen Booker T. egy 2015-ben megjelent képregényt népszerűsít, a G.I. Bro and the Dragon of Death-et. A plakát az alábbi képen balra látható, míg jobbra mellett a Black Ops 4-ből ismerős Prophet karakter.

Egymás mellett látva a képeket, tényleg elég egyértelműnek látszik a másolás ténye, amit a pankrátor képviselője előszeretettel hangoztatott is, azonban az Activison ügyvédjei ügyesen védekeztek a támadások ellen.

Hirdetés

Micah Dortch, aki Booker T. ügyvédje volt az ügyben, rendszeresen hangoztatta a két képen a haj, arc és még a viseletbeli hasonlóságokat is, továbbá hozzátette, hogy a pankrátor rengeteg pénzt és energiát fektetett a karakter éveken át tartó felépítésébe.

Közben az Activision képviselete folyamatosan azzal hárított, hogy a sértett túlságosan felerősíti a két kép közti hasonlóságokat, továbbá Booker T. plakátja amúgy sem védhető a részéről, hiszen az egy korábbi Dwayne "The Rock" Johnson munkát másol.

Végül a döntés kimondta, hogy az Activision nem követett el jogsértést, így nem kell semmilyen kártérítést fizetniük és a játékhoz tartozó anyagokat sem kell visszamenőleg módosítani.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)