Hirdetés

2022 legjobban várt játékai 2. rész - nyugattól Csernobilig

|

Folytatódik cikksorozatunk, amelyben újabb tíz jövőre megjelenő játékot ajánlunk a figyelmetekbe.

Hirdetés

Az előző cikkben elolvashattatok egy rövid visszatekintőt 2021-re technológiai és játékipari szempontból, valamint olyan közelgő videojátékokat igyekeztünk röviden bemutatni, mint a Dead Space, a Dying Light 2 Stay Human, az Elden Ring és a God of War Ragnarök. 2022-ben azonban még az idei felhozatalnál is több megjelenésre számíthatunk a járványhelyzet miatti csúszásoknak köszönhetően, így szubjektív összeállításunk aligha fért volna bele egy tízes listába. 

Hirdetés

A legjobban várt címek listáján összesen harminc készülő alkotás kapott helyet, amelyek közül az első tízzel már találkozhattatok, a második tízes csomaggal pedig az alábbiakban foglalkozunk. Akad itt PlayStation-exkluzív sci-fi felfedezés, kultklasszikus remake, vámpíros akciózás és radioaktív kalandok is, amelyekben egy a közös: nagyon kíváncsiak vagyunk már rájuk. 

2022 legjobban várt játékai 2. rész:

Horizon: Forbidden West

Kiadó: Sony Interactive Entertainment
Fejlesztő: Guerilla Games
Platform: PlayStation 4, PlayStation 5
Megjelenés: 2022. február 18.

Alapvetően a folytatások ősi receptjét követi a Horizon Zero Dawn utódja, azaz nagyobb lesz, szebb és (remélhetőleg) még elődjénél is jobb, de ez nem feltétlenül baj. A gépi teremtmények által benépesített posztapokaliptikus USA nyugati partjának felfedezése, ahol a civilizáció maradványait pár törzs képviseli csupán, továbbra is emlékezetes kalandnak ígérkezik. Ráadásul főhősnőnk, az előző részben megismert és megszeretett Aloy arzenálja is kiegészül egy sor hasznos eszközzel és fegyverrel.

LEGO Star Wars The Skywalker Saga

Kiadó: Warner Bros. Interactive Entertainment
Fejlesztő: Traveller's Tales
Platform: Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2022

Kilenc mozifilm kockásított és még inkább családbarátra hangszerelt történetét foglalja magában az epizódonként öt, tehát összesen negyvenöt küldetést ígérő legókaland. És hogy teljes legyen az élmény, a filmekben szereplő bolygók és holdak mindegyikét felkereshetjük, miközben mintegy háromszáz karakter felett vehetjük át az irányítást. Még űrcsaták is helyet kapnak a játékban, de szintén megnyugtató, hogy a fejlesztők kidolgozottabb, látványos kombókkal tarkított fénykardpárbajokat ígérnek.

Marvel's Midnight Suns

Kiadó: 2K Games
Fejlesztő: Firaxis Games
Platform: Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2022

Ha hajlandók vagyunk elfogadni, hogy a Marvel univerzumban léteznek földönkívüliek, mutánsok, véletlen baleset (pókcsípés, gammasugárzás stb.) következtében szuperképességeket szerző hősök és gonosztevők, sőt párhuzamos világok és varázslók, akkor azon sem lepődhetünk meg, hogy néhányan túlélték Atlantisz pusztulását, például a Démonok Anyjaként is ismert Lilith. Miután a Hydra feltámasztja, nekünk kell véget vetnünk a tombolásának ebben a körökre osztott harcrendszerű taktikai szerepjátékban.

Prince of Persia: The Sands of Time Remake

Kiadó: Ubisoft
Fejlesztő: Ubisoft Pune, Ubisoft Mumbai
Platform: PC, PlayStation 4, Xbox One
Megjelenés: 2022

Nem hosszú, de hangulatos videó jelentette be a 2020-as Ubisoft Forwardon, hogy remake-et kap a Prince of Persia: The Sands of Time és mutatta meg, hogy mennyit fejlődött a felújított kiadás a 2003-ban megjelent eredetihez képest. Nos, a játékosok szerint nem sokat (főleg olyan projektekhez képest, mint a Resident Evil 2 Remake), ennek pedig hangot is adtak minden lehetséges felületen. A fejlesztők persze védelmükbe vették az alkotást, cáfolva a felröppent vádakat, hogy a szűkmarkú költségvetés és a feszes határidő eredményét láthattuk, viszont a The Sands of Time Remake azóta is készül a sütőben. Jó lenne kipofozva újrajátszani ezt a klasszikust, szóval reméljük a legjobbakat.

Rainbow Six Extraction

Kiadó: Ubisoft
Fejlesztő: Ubisoft Montréal
Platform: Amazon Luna, Google Stadia, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2022. január 20.

Az Extraction lényegében a Rainbow Six Siege című taktikai lövölde kooperatív mellékszála, amelyben egy fertőzött területre betörve kell kimenekítenünk egy célpontot az 1-3 fős csapatunkkal. A játékmenet lényegét itt is az összedolgozás, az együttműködés, a hatékony kommunikáció adja, az izgalmi faktort pedig a különleges ellenfelek és az egyedi játékmechanikák szolgáltatják - megeshet például, hogy a saját karaktereinket is menteni kell. Több szekciókból álló pályák, a Rainbow Six Siege-ből ismert operátorok és a különböző platformok között is együtt játszó játékosok jellemzik a Ubisoft FPS-ét, amely rengeteg ingyenes tartalmat fog kapni a megjelenése után. 

Redfall

Kiadó: Bethesda Softworks
Fejlesztő: Arkane Austin
Platform: PC, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2022

Miután egy félresikerült tudományos kísérlet következtében vámpírok szállják meg és zárják el a külvilágtól a massachusettsi Redfallt, valamint a városnak otthont adó szigetet, egy kriptozoológus feltaláló, egy telekinetikus képességekkel bíró egyetemi hallgató, egy természetfelettivel kokettáló mesterlövész, valamint egy hadmérnök és az ő hűséges robotja felveszi a harcot. Egyedül vagy négyfős csapatba verődve vadászhatjuk le a vérszívókat és emberi csatlósaikat ebben a nyitott világú játékban.

Saints Row

Kiadó: Deep Silver
Fejlesztő: Volition
Platform: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2022. augusztus 23.

Különböző bandákhoz tartozó bűnözők maroknyi csoportja megunja, hogy nem terem számukra babér, ezért létrehozzák saját szindikátusukat, amelynek élére a mi karakterünk áll. Egy ilyen lépés törvényszerűen kiváltja a Santo Ileso alvilágát uraló csoportok rosszallását, de mi azért csak megpróbáljuk átvenni a hatalmat kerületről kerületre. A lövöldözéssel, verekedéssel és autós üldözéssel tarkított játékmenet részeként vállalkozásokat is indítunk, amelyek bevételéből finanszírozzuk működésünket.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Kiadó: GSC Game World
Fejlesztő: GSC Game World
Platform: PC, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2022. április 28.

Az elmúlt tizenegy évben többször is elkezdték, leállították, majd újrakezdték a kultikus S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl folytatásának fejlesztését, de most már sínen van a projekt. Erre a Microsoft támogatása a garancia, amiért cserébe átmeneti exkluzivitást vállalt az ukrán stúdió (kiszivárgott dokumentumok három hónapot említenek), valamint azt, hogy a legújabb generációs Unreal motorra épülő, túlélő-horrorba oltott lövölde a megjelenése pillanatában bekerül az Xbox Game Pass katalógusába.

Starfield

Kiadó: Bethesda Softworks
Fejlesztő: Bethesda Game Studios
Platform: PC, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2022. november 11.

Roppant ambiciózusnak ígérkezik a The Elder Scrolls V: Skyrim és a Fallout 4 alkotóinak sci-fi szerepjátéka, amelyben a tejút egy kevéssé ismert szegletének feltérképezésével foglalkozó szervezethez csatlakozhatunk. A Constellation képviseletében azonban nemcsak olyan planétákra juthatunk el, amelyek felszínét korábban egyetlen ember lába sem tapodta, hanem felkereshetünk több kolóniát, és harcba keveredhetünk őshonos ragadozókkal, zsoldosokkal, kalózokkal, sőt még vallási fanatikusokkal is.

Somerville

Kiadó: Jumpship
Fejlesztő: Jumpship
Platform: PC, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2022

Dino Patti, a Limbo és Inside című nagyszerű platformereket jegyző Playdead stúdió egykori vezetője és alapítója új indie csapatával, a Jumpshippel ismét dolgozik valami különlegesen, méghozzá egy bizonyos Chris Olsennel együtt, aki olyan filmeket jegyez animátorként, mint A holnap határa és a Bosszúállók: Ultron kora. Újdonsága, a Somerville egy sci-fi kaland lesz, amely néhány fontos személy életét meséli el egy katasztrófa hajnalán, de a Limbóhoz és az Inside-hoz hasonlóan dialógusok nélkül, "csupán" a környezetre, a hangulatra és az animációkra hagyatkozva. 

Ez a 2022-es összeállításunk második része volt, hamarosan jövünk a harmadikkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)