Hirdetés

2023 legjobban várt játékai 2. rész - változatos módokon borzonghatunk

|

Folytatódik cikksorozatunk, amelyben egy újabb adag jövőre megjelenő játékot mutatunk be röviden.

Hirdetés

Az előző cikkünkben elolvashattatok egy rövid összefoglalót arról, hogy mi történt 2022-ben játékipari szempontból, érintve a gépfejlesztést/gépvásárlást érintő fejleményeket is, továbbá olyan közelgő videojátékokra igyekeztünk felhívni a figyelmet - vagy éppen emlékeztetni a régóta esedékes érkezésükre -, mint az Alan Wake 2, az Assassin's Creed Mirage és a Dead Island 2.

Az idei felhozatalra sem lehet panaszunk olyan nagyágyúkkal, mint az Elden Ring, a Horizon Forbidden West és a God of War Ragnarök, de mivel számos megjelenés csúszott jövőre, ezért a következő évi kínálat még változatosabbnak, még gazdagabbnak ígérkezik. Bajos lett volna így beleférni egy rövid toplistába, szóval most folytatjuk a sort, íme a második gyűjtemény.

Hirdetés

Az általunk legjobban várt címek listáján idén összesen harminchárom készülő alkotás kapott helyet, amelyek közül az első tizeneggyel már találkozhattatok az előző etapban, a második tizenegyes csomagról pedig az alábbiakban olvashattok. Akad itt versenyjáték, varázslótanonckodás, zsigeri horror, Pinokkióba oltott Dark Souls, hálószövő szuperhős és megszépült zombik is. Mindegyik különleges a maga módján, viszont van bennük valami közös: már nagyon játszanánk őket. 

2023 legjobban várt játékai 2. rész:

Diablo IV

Kiadó: Blizzard Entertainment
Fejlesztő: Blizzard Team 3, Blizzard Albany
Platform: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2023. június 6. 

Ha a nyitott világ nem lenne elég ahhoz, hogy a rajongók szemöldöke a homlokuk közepéig szaladjon, akkor majd megteszi hatását a tudat, hogy mindezen osztozniuk kell a többiekkel, mivel kizárólag online játszhatnak. Kezdéskor mindössze öt, személyre szabható karakterosztályból csemegézhetnek, ám mivel a Blizzard évekig tervezi támogatni a Diablo IV-et, jó esély van rá, hogy idővel gyarapodjék a választék. Az eddigi látnivalók alapján az új rész ígéretes, de annyira komor és depresszív lesz, hogy az edzett játékosok idegrendszerét is megtépázhatja. 

Final Fantasy XVI

Kiadó: Square Enix
Fejlesztő: Square Enix Creative Business Unit III
Platform: PlayStation 5
Megjelenés: 2023. június 22.

Leghamarabb fél évvel a PlayStation 5-ös megjelenést követően látogathat csak el más platformokra is a patinás JRPG-sorozat következő felvonása, amelynek története egymással marakodó frakciók politikai csatározása, megidézhető szörnyek, valamint gigantikus kristályhegyek körül forog. A harcban ügyetlenebb játékosok kedvéért választható lesz egy sztorimesélő mód is, automatikus kombókkal és időlassítással. A készítők azonban nem maradnak a hatalmas, nyílt világnál, Naoki Yoshida producer erősítette meg, hogy inkább azt a fajta zárt, területalapú megközelítést követik, mint amit például a Pokémon Legends: Arceus is.

Forspoken

Kiadó: Square Enix
Fejlesztő: Luminous Productions
Platform: PC, PlayStation 5
Megjelenés: 2023. január 24.

Fenekestől felfordul a New York-i Frey Holland élete, amikor egy varázslat elrepíti Athia fantasztikus birodalmába. Itt felfedezi, hogy remek érzéke van a mágiához, amit parkourrel kombinálva felhasználhat arra, hogy legyőzze a helyieket elnyomó matrónákat. A Forspokent nyitott világa, gyors és dinamikus harcrendszere, érdekes története, valamint bűbájos cicusok teszik érdemessé figyelmünkre, várhatóan hatalmas buli lesz eljutni majd A-ból B-be a játékban. Már bele is kóstolhatunk, hogy milyen élmény lesz, mivel egy demó elérhetővé vált PS5-re. 

Forza Motorsport

Kiadó: Xbox Game Studios
Fejlesztő: Turn 10 Studios
Platform: PC, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2023

Hat év után tér vissza a zárt versenypályákra az Xbox első számú autós játéksorozata. A generációs ugrásról nemcsak a lenyűgöző látvány (ray tracinggel felturbózott tükröződések) hivatott gondoskodni, hanem a fejlettebb fizika és a számos körülmény (időjárás, hőmérséklet, gumikopás) által befolyásolt vezetési élmény is. A fejlesztők különösen büszkék a járművek koszolódására és a sérülésmodellre, addig is elütjük az időt a még szebbé varázsolható Forza Horizon 5-tel

Hogwarts Legacy

Kiadó: Warner Bros. Interactive Entertainment
Fejlesztő: Avalanche Software
Platform: Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2023. február 10.

Minden Harry Potter-rajongó álma ez a nyitott világú akció-szerepjáték, amelyben a Roxfort folyosóit, valamint a híres Boszorkány és Varázslóképző Szakiskola környékét bejárva barátokra és ellenségekre tehetünk szert, a tanáraink agyára mehetünk, veszélyes titkokat fedhetünk fel, és tiltott varázslatokat sajátíthatunk el, sőt bájitalokat is kotyvaszthatunk, valamint legendás állatok megszelídítésére is vállalkozhatunk, ráadásul a varázslényeket meg is ülhetjük.  

Layers of Fears

Kiadó: Bloober Team
Fejlesztő:  Bloober Team
Platform: PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2023

Aki a pszichológiai horrorjátékok folytatását várja a Bloober Teamtől, az csalódni fog, a Layers of Fears ugyanis a korábbi részek remake-je lesz, viszont a szebb látványon túl más okot is ad majd a végigjátszásra. A csapat lényegében egybegyúrja a két Layers of Fear részt az Inheritance DLC-vel kiegészítve, és meg is fejeli a történetet egy bónusz felvonással (ebben az első rész főszereplőjének feleségét terelgethetjük majd). Unreal Engine 5, 4K, HDR, ray tracing és hasonló technológiák gondoskodnak róla, hogy - először vagy újra - emlékezetessé váljon a horrorisztikus kaland.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Lies of P

Kiadó: Neowiz
Fejlesztő: Round 8 Studios
Platform: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2023

Carlo Collodi klasszikus meséje kőkemény soulslike formájában fog megelevenedni, amelyben Pinokkió bőrébe bújhatunk. Az életre keltett bábu célja, hogy igazi emberré váljon, ezért viszont hazudnia kell, lódításai pedig hatással lesznek a procedurálisan generált küldetések kimenetelére és a történet lezárására is. A játék harcrendszerének Pinokkió cserélhető testrészei kölcsönöznek sajátos zamatot. Jó hír a játékosoknak, hogy nem kell tartaniuk attól, hogy rövid idő alatt a játék végére érnek: a Lies of P rendezője szerint csak a fő sztori teljesítése 30 órát vesz majd igénybe, de aki mindent ki szeretne pipálni, annak akár 60 órájába is telhet, mire megpillantja a készítők listáját.

Marvel's Spider-Man 2

Kiadó: Sony Interactive Entertainment
Fejlesztő: Insomniac Games
Platform: PlayStation 5
Megjelenés: 2023

Mielőtt az Insomniac 2024-ben elhozná Rozsomákot a PlayStation 5-tulajdonosoknak, még egy alkalommal csapattá kovácsolja Peter Parkert és Miles Moralest, akik együtt néznek majd szembe olyan ikonikus ellenfelekkel, mint Venom, valamint a tökéletes prédára vágyó vadász, Kraven. A nyitott világú akciójáték az első részért is felelős Ryan Smith és Bryan Intihar vezénylete alatt nyeri el végső formáját. Már az első rész sem volt csúnya, de tekintve, hogy a folytatásba besegít Davis Carvalho is (aki olyan Marvel-filmek látványvilágán dolgozott, mint a Doctor Strange és a Thor: Ragnarök), valószínűleg most még ütösebb lesz a végeredmény. 

Minecraft Legends

Kiadó: Xbox Game Studios
Fejlesztő: Blackbird Interactive, Mojang
Platform: Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2023 tavasza

A Minecraft továbbra is a világ egyik legismertebb játéka, a Mojang pedig ügyesen terjeszkedik vele, hogy más műfajok kedvelőit, újabb generációkat is meghódítsanak. Miközben az alapjáték folyamatosan frissül, ott van a szintén rendszeresen bővített Minecraft Dungeons nevű dungeon crawler, és formálódik egy akció-stratégia is, ez utóbbi lesz a Minecraft Legends. Az ígéretek szerint egy ismerős, mégis titokzatos világot fedezhetünk fel, amelyet változatos fauna és gazdag erőforrások jellemeznek, viszont ez a paradicsom a pusztulás szélére kerül, és rajtunk múlik a túlélése: szövetkezhetünk, építhetünk, stratégiázhatunk és harcolhatunk. 

Redfall

Kiadó: Bethesda Softworks
Fejlesztő: Arkane Studios
Platform: PC, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2023

A Dishonored részekről, a Preyről és a Deathloopról ismert Arkane Studios nem kisebb feladat elé állít minket a következő játékában, mint hogy egyedül agy négyfős csapatva verődve levadásszuk azarcokt a vérszívókat és emberi csatlósaikat, akik egy félresikerült tudományos kísérlet következtében megszállják a massachusettsi Redfallt és környékét. A koncepció ígéretes, a különböző karakterek közül mindenki megtalálhatja majd a játékstílusához passzolót, és azoknak sem kell aggódniuk, akik magányosan szeretnek harcolni: bár a Redfall a többjátékos élményre épült, az is szeretni fogja, aki kedveli az Arkane egyjátékos címeit

Resident Evil 4

Kiadó: Capcom
Fejlesztő: Capcom
Platform: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S
Megjelenés: 2023. március 24.

A második és a harmadik rész felújítása során szerzett tapasztalatokra támaszkodva a remake fejlesztői a sztoriba és a játékmenetbe is belenyúlnak, hogy ne csak a látvány igazodjon a napjainkban elvárható szinthez, miközben Leon S. Kennedy szerepében igyekszünk kimenteni az amerikai elnök lányát egy fertőzöttekkel teli spanyol faluból. Az eredetinél nyomasztóbb és feszültebb hangulatra készülhetünk. Érdemes összevetni az eredeti változatot a remake-kel, minden tekintetben szembetűnő a változás. 

Ez volt a 2023-as összeállításunk második része, de lesz harmadik is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)