Hirdetés

Perlik a Foxot A majmok bolygója: Háború mobiljáték miatt

|

Egy kínai stúdió ment bíróságra, mivel szerintük a Fox kifejezetten pocsék partner volt A majmok bolygója: Háború alapján készülő játékuk kapcsán.

Hirdetés

Ugyan az új A majmok bolygója trilógia kiválóan sikerült, a szórakoztatóipar folyamatosan száguldó világában a megjelenése után csupán néhány hétig maradhatott beszédtéma a záróepizód is. Ezért szerette volna a jogokat borsos áron megvásárló kínai Snail Digital a premierrel egy időben, vagy minimális késéssel kiadni a Háború alapján készülő játékát, de elmondásuk szerint a filmes jogokat birtokló 20th Century Fox hibájából erre esélyük sem volt.

Hirdetés

Hollywood Reporter kezébe került bírósági dokumentumok szerint a jogokért két és fél millió dollárt (azaz nagyjából 650 millió forintot) plusz a játék bevételeiből is részesedést ajánlott a Snail Digital, így valahol érthető, hogy morcosak. A per anyagaiban azt állítják, a Fox egyáltalán nem volt együttműködő: ugyan a korábbi részek anyagait és A majmok bolygója: Háború előzetes forgatókönyvét elküldték a stúdiónak, későbbi, további információkra vonatkozó kéréseikre nem is reagált az amerikai fél, pedig erről is megállapodtak a szerződésben.

A kínai csapat állítása szerint ráadásul a filmesek azt is kikötötték, hogy a játék csak az ő jóváhagyásukat követően jelenhet meg, viszont ennek kapcsán is kifejezetten hanyagok voltak. Mikor a Snail Digital elküldte nekik az alfa változatot véleményezésre, csupán néhány nem túl segítőkész kommentet kaptak. Például azt, hogy az egyik karakter túlságosan hasonlít A Karib-tenger kalózai egyik szereplőjére, a további fejlesztést segítő hozzászólások pedig elmaradtak. Ezért azt kérik az amerikai bíróságtól, hogy kötelezzék a Foxot a szerződés alapján átutalt összeg és további kártérítés kifizetésére, mivel a kínai stúdió "komoly piaci lehetőségről" maradt le. Majd meglátjuk, sikerül-e nekik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)