Hirdetés

5 kamerával bizonygatta egy streamer, hogy nem csal a Warzone-ban

|

Új szintre emelte a közvetítést az egykori profi Call of Duty játékos, akit elég sok vád ér folyamatosan.

Hirdetés

A GameStar szerkesztőségéből távolról sem csak Paca gondolja úgy, hogy a Call of Duty: Warzone a legjobb battle royale móka, de azt még a rózsaszín szemüveget feltéve sem lehet tagadni, hogy az ingyenes játékban bizony rengeteg a csaló.

A Raven Software májusban például 30.000 játékost bannolt az élményt mérgező visszaélések miatt, de arra is volt példa, hogy élőben tapsolhattunk egy cheater kipenderítésének.

Nem csoda hát, hogy az egyre türelmetlenebb Warzone-közösség ki van hegyezve a csalókra, ezért is kaphatott relatíve nagy visszhangot, amikor nemrég a játék egyik népszerű streamerét érték ilyen vádak.

Hirdetés

A csalónak kikiáltott játékos nem más, mint Charlie "MuTeX" Saouma, aki több mint 600.000 követővel bír a Twitch-csen, korábban pedig profi szinten űzte a Call of Dutyt. A youtuber BadBoy Beaman a napokban tett közzé egy videót, amiben percekig bizonygatta, hogy MuTeX valójában a Cronus nevű eszközzel javítja a teljesítményét.

Ez a kütyü a PC-t és a kontrollerünket összekötve képes egyedi szkripteket futtatni, melyek tisztességtelen előnyökhöz (pl. célzássegítés, visszarúgás csökkentése, gyorsabb tüzelés) juttathatják a felhasználóikat.

MuTeX először a Twitteren cáfolta a vádakat, ahol egy rövid videóban mesélt arról, hogy a Cronus szoftvere még azokból az időkből maradt a gépén, amikor profi szinten űzte a Call of Duty: WWII-t, de akkor is csak a jobb input miatt, szkriptek nélkül vette igénybe.

Beaman azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és egy újabb videóval reagált, amelyben rámutatott, hogy a közvetítései alapján MuTeX még ebben az évben telepítette a Cronus szoftverét.

A második csapás után Saouma látványos taktikával igyekszik cáfolni a vádakat: tegnap óta 5 kamerával streameli saját magát és a PC-jét is, hogy megmutassa, nem használ Cronus hardvert a Warzone meccsek alatt. Az első streamet ráadásul egy közel 20 perces monológgal indította, részletesen beszámolva az eszközeiről.

A szappanopera persze biztosan nem áll meg itt, de hogy a következő epizód egy 10 kamerás setupot hoz-e, azt talán még maga MuTeX sem tudja.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)