Hirdetés

600 oldalas Half-Life-regény készül, ami egyetlen rajongó munkája

|

Aki egy új történetre vágyik a Valve ikonikus lövöldéjének világából, az hamarosan megkapja, amit akart. Mondjuk nem biztos, hogy úgy, ahogy szerette volna.

Hirdetés

Az első Half-Life játékot az tette naggyá, hogy átvezetők nélkül mesélt történetet. A mai napig emlékszünk a sztori legfontosabb pillanataira, pedig egy darab klasszikus átvezetőt sem használt egyik epizód sem, végig a főszereplő szemszögéből láttuk az eseményeket.

Talán a Half-Life 3 már sosem fog befutni, de nem maradunk új sztorik nélkül. Ross Joseph Gardner gondoskodik majd olvasnivalókról.

Gardner 2016-ban kiadott egy rajongói képregényt Half-Life: A Place in the West címmel, és most egy regénnyel fog jelentkezni. Az új sztori a Half-Life: Phase Transition néven érkezik, és abban az időszakban játszódik, amikor a Combine elkezdi elfoglalni a Föld nagyobb városait. A főszerepben két eredeti karakter, Ray és Gemi állnak, de ismerős főgonoszok és a G-Man is felbukkan majd.

Hirdetés

Fontos megjegyezni, hogy bár egy vaskos, 600 oldalas műről van szó, története nem a kánon része. Nem a Valve kérte fel Gardnert a regény megírására, és bár a sztori gyakorlatilag nem fogja bolygatni a kánon eseményeket, kétséges, hogy a fejlesztőket érdekelni fogja, hogy mi történt a Phase Transitionben. Gardner éppen ezért akarta annyira elkülöníteni a saját történetét a többi eseménytől, amennyire csak lehetett.

"Nagyon is odafigyeltem arra, hogy ez egy különálló, eredeti történet legyen. Azt szerettem volna elérni, hogy a játékok világának része lehessen, és hogy a rajongók a kánon részének érezhessék, de szabadon kezeltem az alapanyagot. G-Mant például ösztönösen el akartam kerülni, de a kapcsolata az egyik karakterrel annyira fontos, hogy végül G-Man is egy fontos része lett a sztorinak. A rajongók remélhetőleg élvezni fogják."

Gardner épp szerkeszti az anyagot, és szeptemberben vagy októberben tervezi piacra dobni.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)